Ruimtevaart

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 607 woorden
  • 25 januari 2002
  • 158 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
158 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

We hebben veel te danken aan de ruimtevaart. We zijn nog nooit zo veel te weten gekomen over het heelal. We weten nu veel over andere planeten en vreemde stoffen in het heelal. De ruimtevaart zorgt voor veel voordelen. Bij de voordelen zitten natuurlijk ook nadelen. Wat zijn die nadelen nou precies en als ze zwaarder wegen is het dan verstandig om geen geld meer uit te geven aan de ruimtevaart?

Kennis Vrijwel de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van de ruimtevaart is de kennis over het heelal. Door de ontwikkeling van de ruimtevaart komen we veel te weten over de planeten van ons zonnestelsel en de stoffen die op deze planeten te vinden te zijn. Er is ook een kans dat we mogelijk buitenaards leven ontdekken. En natuurlijk is de oorsprong van het zonnestelsel en onze eigen planeet een belangrijk onderdeel van de kennis van het heelal.

Ontwikkelingen Ook een belangrijke reden voor de besteding van geld in de ruimtevaart is voor de verdere ontwikkeling van onze technieken. We hebben zoveel van onze moderne technieken te danken aan de ruimtevaart, dat veel mensen niet zullen kunnen bedenken welke technische ontwikkelingen dat zijn.

Satellieten Wat zorgt er voor dat er een betere en snellere communicatie mogelijk is? Natuurlijk, de satellieten. Dankzij de ruimtevaart kunnen we nu gebruik maken van satellieten. Satellieten zorgen naast de verbetering van de communicatie ook voor een betrouwbaardere weersvoorspelling. We kunnen nu gewoon via de weersatellieten de locaties en de richting van de wolken bepalen. Spionsatellieten zijn daarentegen weer voor een ander doel te gebruiken. Ze kunnen in vijandige landen bijvoorbeeld vliegtuigen of tanks opsporen. Dit zorgt voor een betere oorlogsvoering.

Werkgelegenheid Natuurlijk is dit niet de belangrijkste reden, maar hij telt nog wel zwaar. Het gaat hierom de werkgelegenheid. De ruimtevaart zorgt namelijk voor veel werkgelegenheid. Denk maar eens aan alle banen die met de ruimtevaart direct of indirect verbonden zijn. Zo is er het astronauten werk, wat erg direct in verband staat met de ruimtevaart, maar denk ook eens aan al die onderzoekers en ontwerpers.

Kosten Er zitten veel voordelen aan de uitgave van het geld aan de ruimtevaart, maar er zijn ook altijd nadelen ergens aan verbonden. Denk maar eens aan de enorme kosten waar de ruimtevaart voor zorgt. Vele miljoenen worden er per jaar aan de ruimtevaart uitgegeven. Deze miljoenen hadden net zo goed kunnen worden besteed aan andere doeleinden. Dit geld had bijvoorbeeld aan het onderwijs of de gezondheidszorg uit worden gegeven. Deze doeleinden zouden het geld harder kunnen gebruiken.

Milieu Naast de enorme kosten zorgt de ruimtevaart ook voor andere problemen. De ruimtevaart is namelijk niet goed voor het milieu. De raketten hebben een erg groot brandstof- verbruik. Het zorgt ook dat er een heleboel rommel in de ruimte terechtkomt. Zoals de brokstukken van oude raketten. Deze brokstukken zouden de satellieten kunnen beschadigen.

Veiligheid en gezondheid Er zijn al genoeg voorzorgsmaatregelen genomen voor de veiligheid, maar het kan natuurlijk altijd fout gaan. Bemande vluchten in de ruimte blijven gevaarlijk. Het kan dus altijd fout gaan. Als het een keer fout gaat, kost dit miljoenen. Ook op het gebied van gezondheid is het niet veilig. Langdurig verblijf in de ruimte is namelijk erg slecht voor de gezondheid van een mens.

Conclusie Er zitten veel voor- en nadelen aan de ruimtevaart, maar de voordelen wegen zwaarder vergeleken met de nadelen. Daarom is het erg belangrijk om het geld in de ruimtevaart te steken. Het is namelijk zéér belangrijk voor onze vooruitgang. Ook is het erg belangrijk dat er kennis over de mogelijkheden van het heelal worden onderzocht. De conclusie is dus dat we niet zonder de ruimtevaart kunnen.

REACTIES

L.

L.

niet heel goed

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.