De platte TV

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 751 woorden
  • 21 mei 2001
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
32 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Oriëntatie Ik ben verslaggever van een landelijke krant en doe onderzoek naar de ontwikkeling en de productie van platte tv’s. Mijn probleemstelling is: de werking van een platte tv?

Planning De vragen die op dit moment bij mij naar boven komen zijn: - hoe ver is de wetenschap tot nu ver met de ontwikkeling van platte tv’s? - hoe veel kost een platte tv? - zijn er al platte tv’s op de markt? - welke afmetingen heeft een platte tv? - waarom zijn platte tv’s ontwikkeld? - zijn er nog technische problemen te overwinnen? - waarom zijn ze ontwikkeld? - welk invloed hebben platte tv’s op de inrichting van woonkamers? - wat gebeurt er met de gewone tv’s? - zijn er al platte tv’s in gebruik?

Met deze vragen ga ik werken in mijn praktische opdracht:

- hoe werkt een platte tv? - hoe veel kost een platte tv? - welke afmetingen heeft een platte tv? - zijn er al platte tv’s in gebruik? - hoe duur zijn platte tv’s? - waarom zijn platte tv’s ontwikkeld? - welk invloed hebben platte tv’s op de inrichting van woonkamers?

Ik moet op het internet informatie zoeken en daarna een verslag maken met behulp van de opdracht in het boek.

Uitvoering Wie kent ze nog niet? Platte tv’s ook wel flat tv’s genoemd. Een flat tv is een groot beeldscherm wat lijkt op een schilderij. Je kan hem daarom ook aan de muur hangen. Ook kan je er een standaard bij kopen om hem op te zetten. Een flat tv heeft een afmeting van 106 centimeter breed en 11,5 centimeter diep. Deze afmetingen kunnen wel wat verschillen per merk tv.

De prijzen van de flat tv verschillen heel erg. Ik heb ze gezien in de prijsklassen van f 3000,- tot f 8000,-.

Een flat tv heeft een plasmabeeldscherm. De werking hiervan zal ik uitleggen. In het beeld zitten twee glasplaten waar 0,1 millimeter tussen zit. Tussen de twee glasplaten zitten kleine kamers. In deze kamers zitten de kleuren rood, groen en blauw. Een zo’n kamer is een pixel. Een flat tv bevat vele miljoenen pixels. Hier wordt ultraviolet licht door heen geleid waardoor de kleuren zichtbaar worden.

Een flat tv schijnt perfect te zijn. Tot nu toe zijn er nog geen eigenaardigheden aan ontdekt. Maar dat komt vast nog wel als de flat tv als massaproduct verkocht gaat worden. Tot nu toe wordt de flat tv nog niet verkocht, maar dat duur vast niet lang meer.

De flat tv’s zijn ontwikkeld, omdat de mensen hun streefniveau opwaarts bijstellen. Zo had je eerst zwart/wit tv, dat voldeed op den duur niet meer, waardoor er kleuren televisie kwam. Nu heb je breedbeeld. En straks wil iedereen een flat tv. Een flat tv geeft je ook meer het idee dat je in een bioscoop zit, omdat het beeld een groot oppervlak heeft.

De platte tv’s veranderen gaan ook heel veel aan de inrichting van woonkamers veranderen, omdat je een platte tv aan een recht wand moet hangen. De meeste mensen hebben hun tv in een hoekje staan of op een kast. In het hoekje wil niet meer, omdat je een rechte wand nodig hebt. Op een kast wil ook niet meer omdat je hem op kan hangen als een schilderij. Daarom denk ik dat alles heel recht toe recht aan wordt ingedeeld omdat je aan die rechte muur verbonden bent.

Evaluatie en reflectie Conclusie Mijn conclusie is: ik denk dat straks de meeste mensen een flat tv in huis hebben, omdat we ons streefniveau opwaarts bij blijven stellen. Dit kan nog wel enkele jaren duren, omdat eerst de breedbeeld nog door moet breken. Daarna komt de flat tv.

Ik vind een flat tv onzin, waarom moet je een tv die je aan de muur kan hangen? Ik weet het niet.

Logboek 21-10-2000 - Uitgezocht welke opdracht ik zou doen. 22-10-2000 - Informatie gezocht over platte tv’s. 28-10-2000 - Verslag gemaakt.

De mannier waarop ik gewerkt heb vind ik vrij sterk, omdat ik al het werk wat ik moest doen verdeeld heb. Daardoor hoefde ik niet alles in een keer te doen.

Volgens mijn is de opdracht zelf ook vrij goed gelukt, ik heb over alle punten informatie kunnen vinden en in het verslag gewerkt.

Presentatie Ik presenteer mijn verslag in een snelhechter A4 formaat. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik dat er netjes en verzorgd uit vindt zien.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.