De leugendetector

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 205 woorden
  • 22 mei 2001
  • 52 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 52 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
De leugendetector
Een leugendetector is een apparaat die na zou moeten gaan of iemand de waarheid vertelt.
Dat gebeurt op basis van geregistreerde gegevens zoals: ademhaling, hartslag, bloeddruk en zweetafscheiding. Ook moet er de juiste ondervragingstechnieken gebruikt worden. Maar is de leugendetector wel betrouwbaar. De voor- en nadelen op een rijtje.
De leugendetector registreert slechts de fysiologische reacties. Op basis daarvan kun je iemand niet van leugens beschuldigen. Er spelen namelijk nog andere factoren een belangrijke rol zoals stress. Daarom moeten er steeds de juiste ondervragingstechnieken gebruikt worden.
Een voordeel is dat je aan de hand van de leugendetector toch de schuldige weet te vinden aan de hand van die specifieke ondervragingstechnieken. De kans dat iemand dan ook ten onrechte schuldig wordt bevonden aan de hand van de leugendetector is heel klein. Maar die hele kleine deel zou toch onterecht levenslang kunnen krijgen.

Ikzelf ben tegen het gebruik van de leugendetector. Deze apparaat kan zorgen dat een onschuldige wordt opgepakt, hoewel de kans heel klein is. Er zou betere technieken ontwikkeld moeten worden zodat je heel zeker weet dat iemand liegt of de waarheid vertelt. Als dat is gebeurd zou het wel mogen gebruikt worden in rechtszaken. Nu vind ik die apparaten nog te onbetrouwbaar.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.