Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Feng shui

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 1e klas mbo | 396 woorden
  • 22 maart 2004
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 19 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Feng Shui

Doel en doelgroep.

Het doel is je innerlijke rust vinden door de schikking van kleuren, vormen en thema’s in verschillende hoeken van het gebouw.
Het is geschikt voor alle doelgroepen, van kinderdagverblijven en scholen tot kantoren en verzorgingshuizen.

Eisen die je aan de inrichting stelt.

De veiligheid is heel belangrijk, er moeten brandblussers en een verbanddoos zijn en er moeten als er kleine kinderen zijn geen scherpe hoeken en voorwerpen zijn, ook moeten er nooduitgangen zijn.

De ruimte.

Meubels

In elke hoek zijn er andere kleuren en vormen meubels, ze hoeven niet van een bepaald materiaal zijn gemaakt als ze maar bij het thema van de hoek passen.

Verlichting
Er zijn geen regels over de verlichting.

Speeltoestellen
Moeten veilig zijn, en de kleur en vorm moet bij de hoek passen, ze hoeven niet van speciaal materiaal te zijn.

Kleurgebruik
De kleuren zijn in deze visie het belangrijkst, er zijn vijf verschillende hoeken in een ruimte met allemaal verschillende thema’s, elk thema in elke hoek heeft een eigen kleur. Als je teveel of te weinig van een bepaalde kleur gebruikt in een ruimte kunnen de kinderen van slag raken.

Beplanting

Er zijn geen regels over de beplanting.

Krantenartikel:

Magazine, zaterdag 21 september 2002
Bomen van mensen
AdG
Mijn hele leven ben ik al een stier, maar een paar jaar geleden was ik ineens een slang. Dat was toen we en masse moesten gaan feng shui-en en zennen. China was hip, en dus werd onze toekomst niet langer bepaald door geboortedatum en bijbehorend sterrenbeeld.
De boomhoroscoop
Esmée van Doorn, René Boumans & Jan Hui berts. Uitgeverij Elmar, ? 19,50. Met een voorwoord van Irene van Lippe-Biester feld. Het boek is verschenen ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Nationale Boomfeestdag.
Nee, in het oude China was het geboortejáár van belang. Exotische geboortetekens als buffel, aap en draak deden hun intrede.
Vanaf nu pakken we het wat houteriger aan en gaan terug naar 400 voor Chris tus, naar onze eigen, Europese wortels. Noord-Europa werd gedo mineerd door de Kelten, een volk dat we voor namelijk kennen door Asterix en Obelix en dat synoniem is met natuur, brons, goden en druïden. De Kelten verdeelden het jaar in 39 perioden, die werden geregeerd door 21 bomen, overeenkomend met 21 menstypes. Je geboorte datum bepaalt welke boom je levensboom is. Mag ik me even voorstellen?
Ik ben een notenboom.
Copyright: Algemeen Dagblad

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.