Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Taaltaak 1

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 342 woorden
  • 28 mei 2003
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.3
  • 9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
WELK BEROEP?

Ik heb het beroep onderwijskundige gekozen om iets over te vertellen. Ik heb dit beroep gekozen omdat mijn moeder onderwijskundige is, en zij kon mij daar dus veel over vertellen.
Een onderwijskundige houdt zich bezig met onderwijs, bijv. het implementeren van allerlei innovaties. Als onderwijskundige hou je je bezig met de verschillende leermethodes van scholen. Je kan een eigen leermethode ontwikkelen, maar je kan ook gedeeltes van een methode proberen te verbeteren. Je kan als school zijnde een onderwijskundige inhuren om het leersysteem van de school te verbeteren. Het is natuurlijke heel erg belangrijk dat de school bereid is te veranderen van systeem. Als dat niet het geval is, heeft het geen zin een onderwijskundige in te huren, want die persoon kan dan niks bereiken.

WERKSITUATIES

Als onderwijskundige moet je geregeld brieven schrijven naar scholen. Dat doe je in de hoop dat je ingehuurd wordt, en je kennis over kan brengen. Die brieven kunnen natuurlijk niet vol met fouten zitten, want dan weet de school meestal wel genoeg en tonen ze verder geen interesse meer in je.

Je moet ook veel folders maken en rondsturen. Dat doe je ook in de hoop dat je ingehuurd wordt. Zo’n folder heeft vaak allerlei kleuren,grote letters en korte zinnen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar een zwart-wit folder met lappen tekst in kleine letters trekt natuurlijk niemand aan. De meeste scholen zullen er op zo’n moment niet eens naar kijken. Aangezien mijn moeder onderwijskundige is, en een apart particulier bedrijfje daarvoor heeft, heb ik bij de bijlage een folder van mijn moeders bedrijfje gedaan.
Ook bij bijv. een presentatie in een school, moet je duidelijke teksten gebruiken, en echte vaktermen zien te vermijden. Je moet ook weten op wat voor een niveau men in die school les geeft.
De laatste voorwaarde waaraan je moet voldoen is algemeen Nederlands spreken. Je maakt niet een al te beste indruk als je als onderwijskundige een accent hebt. Het is natuurlijk niet heel erg belangrijk, maar het laat wel een indruk achter bij een school.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.