Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Reizen

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas vwo | 587 woorden
  • 4 november 2001
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 5
65 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

“De wereld is een boek en zij die niet reizen lezen slechts één bladzijde”

Het is de trend van nu: "reizen". Een uitstapje hier een uitstapje daar, een MacDonalds hier, een MacDonalds daar. Is het zo dat de wereld kapot gaat door het ‘cocacolaiserende’ effect van het toerisme of zitten er ook nog positieve kantjes aan het 'ontdekken van de wereld'? Naar mijn mening wel.

Zoals ik het hierboven al beschrijf is reizen een 'trend'. Mensen vinden dat zij wel recht hebben op een reisje, met gevolgen dat de wereld helaas telkens meer beïnvloedt en verpest wordt door het toerisme. Maar aangezien het een hype is van nu, kan deze net zo makkelijk weer over gaan. Is dat immers niet het kenmerk van een trend, dat het iets tijdelijks is? Er zijn blijkbaar zelfs al anti-stromingen op gang van mensen die geen zin hebben om aan deze mode mee te doen. In dit geval ligt het misschien wat moeilijker, maar ik denk dat het best mogelijk is dat de verkeerde effecten van het toerisme op o.a. het milieu best beperkt kunnen worden door een beter regeringsbeleid. Dit blijkt o.a. in de Golf van Thailand, waar men nu een ander beleid nastreeft om een te erge verwestering te voorkomen zodat de lokale en nationale gebruiken en cultuur enigszins behouden blijven. Het stelt me inderdaad wel teleur als ik lees dat het toerisme a.h.w. de wereld aan het overnemen is, maar we hoeven niet passief te gaan zitten afwachten op een verkeerde afloop. Ook denk ik dat milieuproblemen niet enkel te wijten zijn aan het toerisme zoals de schrijver van tekst 5 (werkboek Topniveau) het laat overkomen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de positieve kanten zoals een betere infrastructuur en minder werkeloosheid. Ik denk dat het vooral belangrijk is met welk doel men reist. Als je naar Korea gaat om daar op het strand te liggen en hamburgers te eten vind ik dat inderdaad zonde. Dat kan hier net zo goed. Maar als je motief is om echt wat meer van de wereld te zien en wat bij te leren over andere culturen is dat een andere zaak. Dat het stoer is om te zeggen dat je op bepaalde plekken bent geweest vind ik inderdaad best triest, maar van mensen in mijn eigen omgeving weet ik dat dat echt niet altijd het geval hoeft te zijn. Zelf wil ik na het VWO ook minstens een jaar weg, om te kijken wat er nog meer in deze wereld te ontdekken valt, om echt wat te leren, mezelf te ontplooien en niet om daar later aanzien mee te verwerven. Ik hoef niet zo nodig naar de grote steden, maar juist naar de plekjes die wat meer afgelegen liggen waar echt nog wat oorspronkelijke cultuur is terug te vinden. Ik vind het op een bepaalde manier ook wel een goede zaak dat men tegenwoordig meer kans krijgt om er achter te komen in wat voor wereld men leeft.

Uit het voorgaande kan ik concluderen dat ik reizen wel een goede zaak vind mits het gebeurt met een werkelijk doel en mits de regering in de toekomst een strenger beleid gaat voeren tegen uit de hand lopende negatieve effecten van de massarecreatie.

(541 woorden)

Van bijlagen uit onderstaande bronnen heb ik gebruik gemaakt om mijn mening over reizen te vormen en te ondersteunen:

www.andersreizen.nl/algemeen/algemeen.html

www.geocities.com/Athens/Ithaca/2249/r.html

www.quotationreference.com/quotefinder.php3?strt=1&subj= Travel&bys=1

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.