ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

Rottendkapje en de grote roze wolfEr was eens een meisje dat een rood kapje droeg. Ze had het jaren geleden kunnen bemachtigen bij de solden en was zo blij ermee dat ze het altijd aan had, hoewel het nog nooit gewassen was en dus vol met kauwgom en takjes zat. Het meisje droeg een bril die ze van haar vader had gestolen en zag hierdoor bijna niets, maar volgens de jongens van haar school stond dat wel sexy.Rottend kapje, zo heette ze haar omdat ze een rottende geur verspreidde door het half vergane kapje, had een oude grootmoeder. Omdat zij in Vietnam was geweest tijdens de oorlog en er nog altijd boze dromen van kreeg, hield ze altijd een 9 mm pistool onder haar kopkussen. Ze zag haar bed als pantserwagen en kwam er alleen uit om door het kogelvrije raam te kijken of er geen vijanden op de loer lagen. Ze vertrouwde niemand en was gek als een dakvenster.
Het was jaren geleden dat rottendkapje de oorlogsveterane had gezien, dus op de zoveelste saaie schooldag spijbelde ze om gedag te zeggen. Op haar weg kwam ze de wolf tegen. Ze zei “dag meneer wolfmans, lekker weertje he?” en huppelde toen door. Hij groette rottendkapje met een diepe buig, waardoor zijn ruggenwervels kraakten. De wolf droeg een roze kostuum en een zwarte hoed met een grote gele veer op. De wolf verkocht schoonmaakproducten en borstels, en had daarmee veel succes, vooral bij oude dametjes.Tot als hij de bunker van grootmoeder zag. Hij zag zijn kans om nog enkele flessen zeep te verkopen en klopte aan.Dit was echter een slecht idee. Toen hij aanklopte hoorde hij een oud stemmetje dat zei: “kom maar binnen, de deur is open”. De wolf stapte met een grote lach binnen, omdat hij hierdoor veel succes had bij de oudere vrouwen. Hij wist echter niet dat grootmoeder een gevaarlijke gek was. 5 schoten. 2 kogels vlogen dwars door zijn hoofd, de andere 2 doorboorden zijn koffertje met schoonmaakproducten. Grootmoeder was in haar nopjes, want ze had nu eindelijk een nieuwe bontmantel.Enkele minuten kwam rottendkapje aan bij de bunker. Voor de veiligheid nam ze uit haar tasje haar mitrailleur die ze voor haar verjaardag had gekregen, omdat ze wist hoe knettergek grootmoeder was.Grootmoeder had voor de lol een wolvenmasker gemaakt van meneer wolf’s gezicht. Ze rende door het huis met een vers gestroopt masker. Toen rottendkapje binnenkwam, zag ze een wolf in grootmoeders uniform. Ze herinnerde zich wat gebeurde met haar zusje, roodkapje, en opende het vuur. Toen de rook verdween zag ze een bebloede en gerimpelde hand met een tatoeage van een tijger. Ze besefte haar blunder en vluchtte met grootmoeders jeep weg.Rottendkapje is nog steeds voortvluchtig.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Slecht idee om hier werkstukjes te komen halen hoor. Je leraar achterhaalt het wel.

9 jaar geleden

L.

L.

ja duh wat denk je nu zelf. dit moet gewoon inspiratie voorstellen, dom als je het gewoon helemaal letterlijk overneemt.

7 jaar geleden

A.

A.

Hz achterhalen? Niemand kan dit achterhalen. Ze gaan echt niet bij elk werkstuk controleren en alle websitebeheerder afgaan of je het niet gekopieerd hebt?! Wat denken jullie

4 jaar geleden