Meer sport op school

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 264 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Meer sport op school!
Een bekend probleem onder de jeugd is dat ze te weinig sporten. Daar moet snel verandering in komen.
De school vormt een begin met het meer bewegen. Het draait in school vaak alleen om het leren, maar er moet ook aandacht zijn voor de fysieke ontwikkeling van een puber. 1 ding is ook vastgesteld: hoe beter je jezelf voelt, hoe beter de schoolprestaties.
Een belangrijk onderdeel voor de jeugd is fysieke groei. Als pubers meer sporten verbrandt er meer vet, de kans op overwicht wordt daardoor kleiner. Ook bouw je door meer sport een betere conditie op, de spieren worden sterker en je voelt je veel fitter. Vooral nadat je iedere les weer volle concentratie moet leveren, is het toch wel fijn om te ontspannen.
Nog een belangrijk onderdeel is het groepsgevoel. Zo kun je beter met elkaar omgaan, je leert veel van elkaar. En je leert zeker samenwerken, je hebt een team en met dat team moet je zorgen dat je wat kan bereiken. In de klas ga je dan ook makkelijker met elkaar om en leer je elkaar te steunen.

Nog een reden wat veel ontbreekt is het sporten na schooltijd. Soms wil je na een drukke week een moment ontspanning hebben. Er moet dan een mogelijkheid bestaan je te kunnen uitleven. Die mogelijkheid hebben niet veel scholen. Ze hebben het vaak ook al zo druk met het maken van huiswerk dat er weinig tijd overblijft om te sporten.

Conclusie:

Er moet een mogelijkheid bestaan op school veel te sporten, hiermee maak je de kans op meer overwicht kleiner!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.