Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Huiswerk

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vmbo | 541 woorden
  • 7 april 2004
  • 97 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
97 keer beoordeeld

Onderwerp: Huiswerk. Hoofdgedachte: Hoe wordt het huiswerk gemaakt. Deelonderwerpen: - Hoeveelheid huiswerk - Waar wordt het gemaakt - Soort huiswerk - Snelheid van het werken
Huiswerk
Het is heel logisch dat als je naar school gaat ook wel eens huiswerk op krijgt. En per vak verschilt dit natuurlijk behoorlijk. Voor het ene vak krijg je maar 3 opdrachten te maken en voor het andere misschien wel 19, vaak is het ook wel eens zo dat je theorie moet lezen en leren natuurlijk. Waarschijnlijk ben je daar vaker langer mee bezig dan alleen het maakwerk. Dat ligt natuurlijk ook aan het soort leertekst. Dit ligt misschien wel allemaal voor de hand, dus verder hoef ik hierover niet veel meer te vertellen. Het huiswerk wordt over het algemeen gewoon in huis gemaakt bijvoorbeeld op je kamer of in de keuken of in de huiskamer, dus gewoon waar je lekker kan werken en waar je alles bij de hand hebt om je huiswerk te kunnen maken. Het kan zijn dat je wel eens een onderzoek op krijgt of een enquête die je uit moet voeren buiten het huis. Dan neem je vaak de gegevens los op en dan werk je het verder uit bij jou thuis (of bij een vriend of vriendin thuis), tot je er een heel mooi verslag van hebt. Zoals ik net al zei heb je verschillende soorten huiswerk je hebt maakwerk en leerwerk, maar natuurlijk is dat een verzamelnaam voor verschillende huiswerken. Je kan onder maakwerk soms ook een proefje verstaan (van een oplossing maken bijvoorbeeld) of een enquête die je moet houden en daar een verslag van maken, of gewoon een heel werkstuk maken (vaak wordt dit ook wel gewoon werkstuk genoemd maar ja.) En leerwerk is gewoon vaak het leren voor een repetitie of een SO die je gepland hebt staan, soms heb je ook leerwerk om het onderdeel gewoon goed te begrijpen. Snel te maken of leren huiswerk moet meestal de volgende les gemaakt of geleerd zijn. En huiswerk waar je bijvoorbeeld 2 weken de tijd voor hebt kun je beter ook over die 2 weken verdelen omdat er meestal meer werk voor te doen is. Eigenlijk heb je vaak de neiging om het voor je uit te schuiven, want die bewuste twee weken (of langer) lijkt dan nog een hele tijd weg. Maar van uitstel dreigt afstel te komen, dat betekent dat je hoe langer je het uitstelt hoe sneller je het zal vergeten en op de dag van tevoren kom je er achter dat je dat werkstuk af moest hebben en dat je dan nog heel snel dat werk af moet maken, en vaak blijkt dat je het dus helemaal niet af gekregen hebt en dus een onvoldoende riskeert. Het is dus belangrijk om een goede planning te maken voordat je gaan beginnen anders komt het helemaal niet goed. Het is ook handig om gelijk te beginnen want dan weet je alles nog van wat de leraar/lerares heeft uitgelegd en wat er moet gebeuren. Je moet natuurlijk wel rekening houden, dat als je een planning maakt, met het feit dat je jou eigen werktempo hebt en niet hetzelfde tempo als je andere klasgenoten dus zal jou planning er anders uit zien dan die van de anderen.

REACTIES

A.

A.

Ik heb op de middelbare veel huiswerk gehad. Maar als je gaat studeren is het zeker nodig. Soms kom ik vragen tegen die in mijn huiswerk zaten!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.