Glas of Plastic.

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas havo | 198 woorden
  • 16 oktober 2001
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
75 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Welke van de twee; glas of plastic?

Op het eerste gezicht denk je dat een glazen fles altijd beter is voor het milieu dan een van plastic. Een glazen fles kan steeds opnieuw gebruikt worden maar is dat wel altijd beter voor het milieu dan een eenmalige verpakking? Er is bijvoorbeeld onderzocht of shampoo niet beter in een hervulbare fles kan worden
verkocht. Een plastic fles wordt nadat hij helemaal gebruikt is weggegooid, in de vuilnisbak en wordt verbrand. Een meermalige verpakking moet telkens worden schoongespoeld en dat kost dus water en energie. Het is ook duurder voor de detailhandel al dat inzamelen en het bewaren van de fles, daardoor wordt het minder gebruiksvriendelijk voor de klant. Voor nog meer producten zoals melk, sappen, babyvoeding en wasmiddelen zijn soortgelijke onderzoeken verricht. En wat kwam daar uit? Maar heel weinig meermalige verpakkingen, bijvoorbeeld oliën en sausen zijn aantoonbaar milieuvriendelijker. Door nieuwe productiemethoden kan de milieuanalyse van een product heel anders uitpakken. Het glas dat tegenwoordig op de markt is, is met minder energie gemaakt dan een paar jaar geleden. Afval mag niet meer gestort worden: dat heeft meteen effect in de vergelijking tussen eenmalige en meermalige verpakkingen.

Woorden: 189

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.