De kracht van onze geest

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • groep 6 | 300 woorden
  • 2 november 2016
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
De kracht van onze geest

Laat je verrassen door de kracht van de verzetsstrijders en de joden tijdens WOII in het theaterstuk de kracht van onze geest. Het Talpa theater uit Poederlee brengt de verhalen weer tot leven in een boeiende voorstelling voor jong en oud.

Het theaterstuk vertelt hoe joden en verzetsstrijders proberen te overleven in de oorlog. Het geeft een beeld over hoe mensen elkaar helpen en steunen. Ondanks de miserie en ongeacht het geloof, vechten mensen terug door hun eigen leven in gevaar te brengen.  Dit allemaal uit medeleven voor de joden en de andere die slachtoffer waren geworden van de genocide.

Het stuk geeft de verhalen van vier mensen die worden opgepakt door de Nazi’s. Dit zijn een joodse, 2 verzetsstrijders en een boerenzoon. Daarnaast zijn er ook nog gevangenen die stukken van gedichten, brieven,… van overleden mensen voorbrengen. Dit zorgt voor een aangrijpende momenten tussen de gespeelde momenten. Door de kostumering kom je snel te weten wie welk personage speelt. Zo zijn er nazi-uniformen, boerenkleren en klompen en gevangeniskleren. Daardoor vind je het taalgebruik van de personen passen bij hun rol. Zo gebruiken de nazi’s bevelende tonen en soms Duitse woorden, waardoor je de autoriteit kunt voelen. Daarnaast zorgt de belichting ervoor dat je goed kan volgen door het deel van het podium te verlichten waar ze aan het spelen zijn. Ook het gebruik van het ondersteunende filmpje is een pluspunt voor de voorstelling. Vervolgens zorgt de inleidende muziek ervoor dat je al in stemming komt voor de voorstelling. Tot slot voel je de sfeer van het theater zeer goed naar voren komen en is het aangenaam om het te volgen.


Het stuk zorgt voor een aangrijpende, maar een zeer aangename belevenis, die je nog lang bij zal blijven.

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.