Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

De kracht van onze geest

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • groep 6 | 300 woorden
  • 2 november 2016
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
De kracht van onze geest
Laat je verrassen door de kracht van de verzetsstrijders en de joden tijdens WOII in het theaterstuk de kracht van onze geest. Het Talpa theater uit Poederlee brengt de verhalen weer tot leven in een boeiende voorstelling voor jong en oud.
Het theaterstuk vertelt hoe joden en verzetsstrijders proberen te overleven in de oorlog. Het geeft een beeld over hoe mensen elkaar helpen en steunen. Ondanks de miserie en ongeacht het geloof, vechten mensen terug door hun eigen leven in gevaar te brengen.  Dit allemaal uit medeleven voor de joden en de andere die slachtoffer waren geworden van de genocide.
Het stuk geeft de verhalen van vier mensen die worden opgepakt door de Nazi’s. Dit zijn een joodse, 2 verzetsstrijders en een boerenzoon. Daarnaast zijn er ook nog gevangenen die stukken van gedichten, brieven,… van overleden mensen voorbrengen. Dit zorgt voor een aangrijpende momenten tussen de gespeelde momenten. Door de kostumering kom je snel te weten wie welk personage speelt. Zo zijn er nazi-uniformen, boerenkleren en klompen en gevangeniskleren. Daardoor vind je het taalgebruik van de personen passen bij hun rol. Zo gebruiken de nazi’s bevelende tonen en soms Duitse woorden, waardoor je de autoriteit kunt voelen. Daarnaast zorgt de belichting ervoor dat je goed kan volgen door het deel van het podium te verlichten waar ze aan het spelen zijn. Ook het gebruik van het ondersteunende filmpje is een pluspunt voor de voorstelling. Vervolgens zorgt de inleidende muziek ervoor dat je al in stemming komt voor de voorstelling. Tot slot voel je de sfeer van het theater zeer goed naar voren komen en is het aangenaam om het te volgen.

Het stuk zorgt voor een aangrijpende, maar een zeer aangename belevenis, die je nog lang bij zal blijven.
 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.