Onze vrienden van Markteffect doen hun jaarlijkse Scholierenonderzoek. Geef jouw mening over het onderwijs en maak kans op JBL headphones of Bol.com-bonnen van 15 euro.

 

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je PWS of Sectorwerkstuk?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Stuur je werkstuk dan vanaf december in voor de Junior Fellowship profielwerkstukwedstrijd van het Rijksmuseum. En maak kans op € 1500 en een traineeship! 

Schrijfplan:

onderwerp: Brand op de veluwe.

Hoofdgedachte: De brand op de Veluwe verwoeste 300 hectare bos.

Doel: informeren.

Publiek: krantenlezers.

Alinea 1: Wat is er gebeurt op de veluwe?

Alinea 2: Wie is de dader?

Alinea 3: Hoe gaat het verder.

Alinea 4: Waarschuwing!Brand op de Veluwe.1. Apeldoorn, op Zondag 28 oktober woede er een enorme brand op de Veluwe. Bewoners uit de nabije omgeving hebben het alarm nummer gebeld, en de brandweer, ambulance en politie werden gealarmeerd.

Het duurde twaalf uur voordat de brandweer het vuur onder controle kreeg. Toen pas bleek hoe groot de schade was. Er waren die dag heel wat mensen in het bos omdat het mooi weer was. De verwachting is dat er vijf doden en tientallen gewonden zullen zijn.

2. De mensen gaan er vanuit dat de brand is aangestoken.

Omdat er op het moment dat de brand werd gezien twee mannen in een auto sprongen en keihard wegreden.

Meneer Flip zegt: ‘ik zag die twee mannen weg rijden en ben achter ze aan gegaan.

Ik heb ze kunnen insluiten met nog een aantal andere mensen en zo hebben we ze te pakken kunnen krijgen.’ De politie is nog bezig met verder verhoor.3. De gemeente Arnhem is van plan om het hele stuk natuur opnieuw te beplanten en er dan een recreatie terrein van te maken. De wethouder van natuur, Meneer Bloem, zegt: ’er komt een groot meer et een ligweide, er zullen 10000 nieuwe bomen worden geplaatst en er komt een grote ligweide. Maar er wordt nog over vergaderd.’ Dus het ziet er wel goed uit voor de bewoners.

Alleen denkt de politie wel dat het nog zeker 5 weken duurt voor er duidelijk is hoeveel slachtoffers er zijn gevallen.4. De brandweer waarschuwt, wat er is gebeurd op de Veluwe is verschrikkelijk maar om te voorkomen dat dit soort dingen zich herhalen, zullen de mensen voortaan beter moeten leren omgaan met vuur. Dus niet zomaar een sigaret neergooien of een stukje glas laten slingeren want dit kan heel wat nare gevolgen hebben. Want U weet het; een ongeluk zit in een klein hoekje.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.