Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Biologische oorlogvoering

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vwo | 429 woorden
  • 5 februari 2002
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
33 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding: Wat is biologische oorlogvoering en waarom biologische oorlogvoering? Het begon allemaal lang geleden; tijdens de Eerste Wereldoorlog werd voor het eerst een nucleair wapen gebruikt: de atoombom. Dit soort wapens staan ook wel bekend als massavernietigingswapens. Zo gebruikten ze tijdens de Eerste Wereldoorlog ook gifgassen, en later, bij nader inzien, was dat nog niet zo'n slecht idee! Nucleaire en chemische wapens zijn moeilijk toe te passen; ze zijn vaak duur en moeilijk te krijgen. Biologische wapens daarentegen zijn makkelijk te krijgen en zijn op velerlei manieren in te zetten. Biologische wapens zijn vaak zelf te produceren; bijvoorbeeld anthrax, wat nu veel in het nieuws is: een dodelijke bacterie. Men is bang dat er mensen zijn die bijvoorbeeld de pest, de pokken of bolutisme zouden kunnen verspreiden. Kunnen er dan mensen zijn die met biologische oorlogvoerig het hele menselijke ras uitroeien? Nee, maar duizenden, of zelfs tienduizenden mensenlevens zouden gevaar kunnen lopen.

Terroristen Vele malen probeerden terroristen aanslagen te plegen met bommen, gewapende overvallen, etc. Dit wordt conventionele oorlogvoerig genoemd. Vaak was deze manier van oorlogvoerig erg effectief, maar het had gevolgen. Je kon worden opgepakt, je verwondde jezelf, noem maar op. Dat maakt biologische oorlogvoering zo makkelijk; het heeft deze gevolgen niet. Het is alleen een questie van het op de juiste manier verspreiden, om zoveel mogelijk slachtoffers te krijgen. In 1972 bijvoorbeeld, hadden een aantal leden van een Amerikaanse fascistengroep (The Order of The Rising Sun) 36,5 liter tyfusbacteriën te pakken gekregen, die zij in het drinkwater van enkele steden poogden te doen. Duizenden mensen zouden zijn gestorven, maar de groep kon 'de laatste stap', het verspreiden ervan, niet maken. De Sovjet-Unie De Russen waren de eersten die gebruik maakten van biologische oorlogvoering. Na de val van de Berlijnse muur viel Rusland uit elkaar; de economie stortte ook in, waardoor Rusland erg arm werd. De regering kon weinig geld uitgeven aan het maken van wapens, maar ze hadden wel geleerden met de kennis (biologische) wapens te ontwikkelen. Veel rijke mensen buiten Rusland (zoals bijvoorbeeld Osama bin Laden) zijn bereidt grote geldsommen te betalen voor deze makkelijk te verspreiden wapens (voornamelijk zeer schadelijke bacteriën), en daardoor verschijnt er plotseling miltvuur (anthrax) nu Amerika in oorlog is met Afghanistan.

Conclusie Het wordt steeds makkelijker snel mensen te vermoorden, steeds maar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wapens, en waar is het eigenlijk goed voor? Levens zul je er niet mee redden, en vrienden zul je er zeker niet mee maken. De wereld dient zich klaar te maken voor deze zeer gevaarlijke soort "oorlog-in-een-envelopje", want aankondigingen ervoor krijgen we niet.

REACTIES

D.

D.

CHILL!

uhh... Lara... bedankt voor je opstel ofzo...
(opstel ANW... fantastisch gewoon)


greetingz,
Darky.

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.