Artiesten

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 417 woorden
  • 16 juni 2003
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Dj Tiësto alais Tijs Verwest Tijs Verwest draait al op jonge leeftijd oude discoplaten op feesten en tijdens drive in-shows. Vanaf zijn negentiende staat hij achter de draaitafels in discotheken in Breda en omstreken. Wat later gaat hij in een platenzaak werken. Naderhand draait Verwest op allerlei feesten. Hij stuurt veel tapes naar bekendere deejays, clubs en organisaties, maar komt niet aan de bak. Ondertussen draait hij drie avonden in de week in discotheek Spock in Breda.

In 1993 gaat Tijs Verwest ook regelmatig trance draaien.

In 1994 verschijnt Tiësto's eerste mix-cd Forbidden Paradise. In de daaropvolgende jaren is de naam van DJ Tiësto een rijzende ster in danceland. Zijn plaatopnamen verschijnen onder namen als West & Storm,Paradise In Dub, Passenger, Allure, Hammock Brothers, Gouryella, Clear View, Stray Dog en Andante.

In 1997 komt een mix-cd van de deejay uit, getiteld Magik. Tiësto maakt dan vooral naam in Noorwegen, waar hij zijn cd presenteert tijdens een uitverkochte party.

De Amsterdamse club Time biedt Tiësto aan het begin van het jaar 1998 de mogelijkheid om een vaste avond op te zetten. Na een maand stopt men er mee, omdat de club niet genoeg geld oplevert en de deejay niet meer te betalen is. Aan het eind van het jaar draait hij in Israël.

In februari 1999 is DJ Tiësto één van de namen tijdens het Inner City-feest in de Amsterdamse RAI. Zijn set van die avond verschijnt op cd en de deejay is op RTL4 te zien. Ook in Engeland doet de trance van Tiësto het goed. Hij draait maandelijks in de Gatecrasher-club in Sheffield. Met Ferry Corsten (System F) maakt hij een plaat onder de naam Gouryella die succesvol is in Engeland. Samen met DJ Montana maakt Tiësto het underground techno-project Space Age. Inmiddels is de Magik-serie aan zijn derde albumuitgave toe.

Tiësto draait op het Racism Beat It festival in 2000 en op het Deense festival Roskilde. De tweede single van Gouryella (samen met Ferry Corsten) heet Walhalla.

Tiësto werkt in 2001 samen met Tom Holkenborg aan een nummer voor zijn nieuwe album. Revolution wordt in eerste instantie uitgebracht in Engeland, maar verschijnt dankzij het label Black Hole uiteindelijk ook op de Nederlandse markt. De DJ maakt een remix voor een single van de Canadese groep Delerium. Tiësto wordt voor een Muzik Award genomineerd in de categorie Best Producer. De single Suburban Train is terug te vinden op het album In My Memory dat aan het eind van het jaar verschijnt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.