Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Mening Kerncentrales

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vwo | 303 woorden
  • 21 november 2015
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Ik vind dat we verder moeten gaan met het bouwen van kerncentrales. Kerncentrales zijn belangrijke energiebronnen voor onze maatschappij. Zo hebben wij bijvoorbeeld drie kerncentrales in Nederland met allemaal een andere functie.

Één richt zich op het produceren van radioactive medische middelen die worden gebruikt voor behandeling tegen tumoren. Een andere richt zich op onderzoek. De laatste is een kleine kerncentrale voor het opwekken van elektrische energie. Alle drie zijn zij even belangrijk.

Ik denk dat het beter is als wij eerst eens onderzoeken hoe wij die kernenergie zo optimaal mogelijk kunnen winnen. Als we dat weten dan gaan kun je ook beter omgaan met het opwekken van kernenergie en kan je (misschien) ook beter omgaan met het afval.

Kerncentrales moeten wel op een geschikte plaats worden gebouwd. Één bouwen in een dichtbevolkt gebied is geen goed idee... En daarbij moeten de risico's op een ramp verkleind worden tot het minimum. Daarmee bedoel ik dat de natuur zo min mogelijk kans heeft om de centrale te beschadigen of erger. Dit betekent wel dat sommige landen dan zonder kerncentrale(s) zitten.

Ik vind ook dat niet alle landen een kerncentrale mogen beheren. Als de situatie onstabiel is of er is zelfs oorlog dan is de kans op een kernramp stukken groter. Als er een onstabiele situatie uitbreekt dan vind ik dat andere landen mogen ingrijpen op het beheer van de centrale(s) zodat de neutrale kant kan voorkomen dat er iets gebeurt.

Sommige tegenstanders zeggen dat kerncentrales schadelijk kernafval produceren. Dat is niet waar. Het afval wat wordt geproduceerd door de kerncentrales zijn dingen die niet meer kunnen worden gebruikt voor de productie van nieuwe energie. Deze stoffen worden goed beveiligd en opgeslagen. Daarbij is de hoeveelheid van productie niet groot dus wij hoeven niet bang te zijn.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.