Mode

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 440 woorden
  • 30 januari 2004
  • 118 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
118 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Waarom is mode belangrijk voor de jongeren in 2003?

Wij gaan doormiddel van een vragenlijst die wij onder de jongeren verspreiden er achter zien te komen waarom de mode belangrijk is voor de jongeren.

Dagelijks zien we een hoop op tv en in magazines. Daar worden we plat gegooid met modellen die de mooiste kleding dragen. Het ene is heel chique en het ander heel hip en sportief. Toch heeft een Jennifer Lopez of een Beyonce zeker wel invloed op wat wij vandaag de dag dragen. Niet iedereen heeft even veel geld te besteden aan hun kleding zoals Jeniffer of Beyonce dat kunnen, daarom komen er ook steeds meer nep producten op de markt van misschien iets minder kwaliteit maar wel precies hetzelfde model broek als die van Jennifer in haar nieuwste clip. Niet alleen beroemdheden hebben zo’n grote invloed op ons maar ook minder bekende die je bijvoorbeeld in een trendy magazine ziet hebben invloed op ons. Niet alle kleding die daarin vertoond wordt is draagbaar voor een door de weekse dag maar het is wel een ‘must have’. Eigenlijk gaat alles en iedereen wel mee met de mode of je nou wil of niet. Zelf de h&m of de vero moda trekt zich op aan wat de modellen showen en wat er in clips te zien is. Iedereen wil toch stiekem wel een Jennifer Lopez of andere beroemdheid zijn!? Nadat de eigenaren bij een modeshow in milaan of parijs zijn geweest snellen ze terug naar hun ateliers om het daar na te laten maken. Ze sturen hun ontwerpen op naar ontwikkelinglanden waar de lonen ver onder het gemiddelde liggen. Erg zielig voor de arbeiders daar maar stukken goedkoper voor ons! We weten dat het zo gebeurd en zijn er streng op tegen maar komt het op de mode aan kiezen we toch voor het model van de h&m voor 20 euro dan die van Gucci voor 300 euro. De mode wereld is een gemene strijd niet alleen tussen de mode ontwerpers maar ook de gemiddelde scholier van vandaag de dag. Altijd is er al strijd geweest onder de populaire jongeren. Je imago blijven verbeteren en er altijd beter uit blijven zien dan de rest van je groepje of mede scholieren. Jij wilt apart gevonden worden en ook apart blijven en ja…. dat kost wat centjes.Maar ben je op dat moment wel echt zo apart als je zelf denkt is die jongen met wijde trui en slobber broek niet veel meer in de mode dan jij! Wie bepaalt nu eigenlijk wat echt mode is. De tv en de bladen of jijzelf? Na dit verslag zullen we het weten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.