Feminisme

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 1e klas vwo | 356 woorden
  • 13 mei 2003
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
33 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Vrouwen werden naar mijn mening al van het begin van de mensheid niet geaccepteerd. Ze werden gezien toen al als de wezens die het eten maakten en het eten zochten en als de wezens met een mooi lichaam. En verder was er geen rol van de vrouw wat de mannen konden bedenken. Sinds toen tot en met ongeveer de 20e eeuw dachten de mensen dat vrouwen niets meer of minder waren dan een stelletje prostituees die het huishouden deden of de hele dag zaten thee te drinken. Volgens mij dachten de mannen zo onrechtvaardig over vrouwen omdat zij zich sterker voelden dan vrouwen en dachten dat zij boven vrouwen stonden en dat de vrouwen alleen maar ervoor waren om mannen te verleiden. Dat dachten de mannen door het lichaam van de vrouw. Omdat vrouwen meer bescheiden zijn en waren dan mannen kon en kan de man makkelijk zich beter dan de vrouw voelen. Mannen hebben en hadden naar mijn mening een primitiever brein. Terwijl vrouwen steeds meer zich gingen evolueren in hun brein, ging dat bij mannen een stuk trager.

De vrouw begon zich in de late 19e eeuw te realiseren hoe fout mannen waren pver de rol van de vrouw. Sindsdien gingen steeds meer vrouwen studeren en werken. En er kwamen ook steeds meer vrouwenbewegingen.

Volgens mij is het beeld van een prostituee die het huishouden staat te doen nog lang niet weg, vooral bij de mannen. Dat kan je vooral zien aan de manier vrouwen worden laten zien in videoclips. Met haast niks aan terwijl er hoe dan ook toch altijd weer minder mannen dan vrouwen worden laten zien en de mannen altijd meer aan hebben. Dus de vrouwen worden eigenlijk laten zien als een stel hopeloze oliedomme sletten. Volgens mij is dat niet een goede manier om te laten zien dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben. Als men het over een 'hoer' heeft bedoelen ze meestal een vrouwelijke hoer terwijl er ook zoveel mannelijke hoeren bestaan. Er zijn ook niet veel vrouwen die in de politiek zitten. Volgens mij geeft dit alles niet een goed beeld over de moedige vrouwen van nu.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.