Ik ben verliefd op een leraar!!!
Ik heb gekozen voor het onderwerp een leraar-/ leerling relatie, omdat ik denk dat niet veel andere leerlingen voor dit onderwerp hebben gekozen omdat ze het moeilijk vinden om erover te praten en te schrijven. Verder vind ik het leuk om iets anders te doen dan wat anderen doen. Het is een onderwerp dat nogal gevoelig kan liggen bij sommige mensen omdat ze het zelf misschien wel een keer hebben meegemaakt dat ze verliefd werden op een leerling of op een leraar.
Het ethisch probleem is in dit geval of het ontoelaatbaar is om een relatie te beginnen, of toe te laten tussen een leraar en een leerling. Omdat dit de schoolprestaties van de leerling zou kunnen beïnvloeden en omdat de leraar in kwestie niet meer objectief kan nakijken, en kan zien hoe jij je ten opzichte van andere gedraagt tegenover hem.
De belanghebbende in dit vraagstuk zijn de scholen, de leraren en alle leerlingen/ studenten. En misschien ook nog wel de ouders van leerlingen/ studenten omdat zij verantwoordelijk zijn voor hun dochter of zoon.
Mensen zijn soms bang om erover te praten omdat de wet in Nederland voorschrijft dat het verboden is om een relatie met een leraar of een relatie met een leerling te beginnen als de leerling tenminste jonger is dan 18 jaar. Als zoiets toch gebeurd wordt de leerling of de leraar van de school verwijderd. En soms wordt er zelfs een gevangenis straf uit geschreven. (zie bijlage).
Veel mensen vinden dat er te weinig wordt ingegrepen als er een relatie tussen een leraar en een leerling ontstaat. 'Omdat het gewoon niet kan, wordt er gezegd dat het eigenlijk gewoon seksuele intimidatie is en dus ongeoorloofd' (volgens Anke Visser). Hiermee bedoelt zij dat er dus dat er te weinig wordt gedaan aan de seksuele relatie tussen een leraar en leerling. De ene school dumpt de leraar en vervolgens wordt hij bij een volgende school weer aangenomen en zo gaan ze gewoon weer verder met lesgeven.
Verliefd zijn is…..
Volgens de Van Dale is verliefd zijn: vervuld zijn van een sterk verlangend, onrustig makend gevoel voor iemand anders. Dit is natuurlijk niet alles wat ik wil weten over verliefd zijn, ik wil ook wel eens weten wat er nou eigenlijk echt gebeurd als je verliefd bent of wat de kenmerken zijn en dan heb je ook nog de wetenschap wat vindt die er eigenlijk van en als een van de laatste natuurlijk wat doe je eraan als je verliefd bent op iemand waar je niet verliefd op mag worden. Ik heb alle vragen in een leuke tekst proberen te beantwoorden. En alsof we nog niet genoeg gevoelens hebben, is er ook nog dat gevoel "verliefdheid". Maar wat is verliefdheid eigenlijk, en hoe ontstaat het? Waarom krijg je nou juist de "kriebels" van een bepaald persoon? Ik heb daar zelf lang over nagedacht. Verliefdheid heeft volgens mij met verschillende factoren te maken, het is niet zomaar een chemische reactie in je hersenen die vervolgens die vlindertjes naar je buik sturen. Vaak trekken tegenpolen elkaar aan. Maar waarom? Je bent op zoek naar compensatie. Dat wat jij denkt bij je zelf te missen, zoek je bij een ander. Hoe vaak word de zin "hij/zij maakt mij compleet" wel niet gebruikt? En hoe triest eigenlijk! Je hebt namelijk geen ander nodig om je compleet te voelen. Want wat is het negatief om te denken dat je niet zonder die ander kunt. Wat is het negatief om te denken dat jij wat mist en dat alleen bij een ander kunt vinden. Want je bent namelijk perfect geschapen, zowel lichaam, ziel als geest. Het is dus eigenlijk zo dat je niet genoeg van jezelf houd, en verliefd word op die persoon die eigenschappen heeft ontwikkelen die jij gewoon nog niet ontwikkeld hebt. Maar dat wil dus niet zeggen dat je die eigenschappen niet hebt. Iedereen heeft namelijk bij de geboorte dezelfde eigenschappen alleen ontwikkeld iedereen die anders of helemaal niet.
Wat zeggen de profs?
De wetenschappers zeggen dat verliefdheid van alle gemoedstoestanden de meest ingewikkelde. Het ene moment zweef je in de wolken, en het andere moment val je in een diep gat van verdriet of van ongeluk. Deze wisselende stemmingen hangen samen met de chemie in ons lichaam. Bij stemmingen en gevoelens spelen zogenaamde neurotransmitters een rol. Neurotransmitters zijn betrokken bij de signaaloverdracht tussen de zenuwcellen. Als er informatie van de buitenwereld binnenkomt zorgen neurotransmitters ervoor dat deze informatie via het zenuwstelsel in onze hersenen verwerkt wordt. Handig hè.
De diagnose:
-Je bent volledig van slag. Je kunt je moeilijk concentreren, en eet nauwelijks. Je ligt ’s nachts wakker en voelt je rusteloos en dat kan knap lastig zijn kan ik je vertellen.
-Je hebt alleen maar oog voor de goede eigenschappen van de ander en ziet de minpunten niet dat kan soms heel erg verkeerd uitpakken, bijvoorbeeld als blijkt dat jou grote liefde al een vriendin blijkt te hebben en jij hebt dat even over het hoofd gezien. Oeps foutje.
-Je leeft op een soort eilandje en kunt nergens anders over praten. De ander is alles, verder is er niets leuk. (Je vriendinnen die worden dus echt helemaal gek van jou en je “vriendje” want die weten zelfs al wat het kenteken van zijn vaders auto is nou en daar worden ze echt niet blij van).
-Als je de ander ziet, dan voel je het in je lijf: een droge mond, hartkloppingen, trillende handen, vlinders in je buik en knikkende knieën anders gezegd je staat grandioos voor gek omdat je niet weet hoe je je tegenover de ander moet gedragen.
-Je humeur niet kapot te krijgen. (Dat is bij mij sowieso niet het geval dus zou ik dan altijd verliefd wezen??
-Je ademhaling gaat sneller dan normaal, vooral als hij (of zij) in de buurt is.
-Je huidskleur iets rozer dan normaal, door je goede bloedsomloop. (Ook al zoiets, ik ben altijd rood of roos van kleur dus misschien is het wel echt waar dat ik altijd verliefd ben).
Het opstel gaat verder na deze boodschap.
Verder lezen
REACTIES
:name
:name
:comment
1 seconde geleden
A.
A.
hoi, ik had je opstel gelezen :P. Niet omdat ik het nodig had, maar omdat ik het zelf namelijk heb.. Zit er echt mee, maar door jouw artikel kan ik er nu wel beter mee omgaan :) thnsx
15 jaar geleden
Antwoorden