Gandhi

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 2e klas vwo | 258 woorden
  • 26 maart 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
5 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Verslag over Moderne Profeten : Gandhi

Wie?
Gandhi heet voluit Mohandas Karamchand Gandhi. Hij werd geboren op 2 Oktober 1869 in Porbanbar ,Gujarat (Aan de westkust van India ) Hij probeerde 2 jaar lang advocaat te worden, Dat viel niet mee totdat hij naar Zuid-Afrika verhuisde. Daar bleef hij 21 jaar lang.

Wat?
Gandhi Vocht met Woorden niet met wapens. Hij leerden zijn volgelingen ook hoe je zo sterker kon zijn

Waar?
In Zuid-Afrika kwam Gandhi erachter dat de blanken de Indiërs niet zo graag mochten en ze zelfs vernederden

Waarom?
Gandhi kon het niet hebben dat Indiërs zo werden vernederd, ze mochten zelfs niet meer op het trottoir lopen. Dat vond Gandhi heel erg en wou er verandering in brengen.

Wanneer?
In 1906 toen Gandhi 37 jaar was startte hij een campagne tegen geweld ten opzichte van de discriminatie van Indiërs. In 1914 ging hij na 21 jaar rechten te hebben gestuurd in Zuid-Afrika terug naar India. In 1929 was De Zoutmars. Het was een vorm van een protest opdat ze zelf zout begonnen te winnen. Op 15 Augustus 1947 werd India Eindelijk onafhankelijk. En tenslotte 30 januari 1948 Gandhi werd vermoord door Nathuram Godse, Een fanatieke Hindoe. Gandhi’s laatste woorden waren “Hey Rama!” wat o,God betekent.

Hoe?
Omdat Gandhi het erg vond dat Indiërs zo vernederd werden werd hij al snel de leider van de Indiase gemeenschap in Zuid-Afrika. Hij hield ook vaak stakingen en geloofde er heel sterk in dat men moest werken aan rechtvaardigheid zonder geweld te gebruiken. Waardoor mensen hem gingen respecteren om zijn eerlijkheid en moed. Ook waren er zo nu en dan gebedsbijeenkomsten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.