Anne Frank

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas vwo | 320 woorden
  • 20 april 2004
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
41 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Over Anne Frank

Op 12 juni 1929 wordt Anne Frank geboren in de Duitse stad Frankfurt am Main. De volgende dag al maakt haar vader Otto Frank een foto van Anne en haar moeder. Otto en de moeder van Anne, Edith Frank-Holländer, zijn allebei Joods. Deze families wonen al eeuwen lang in Duistland.

Anne is het tweede kind in de familie Frank. Al eerder, op 16 februari 1926 is Margot geboren.

In de buurt waar Anne en Margot wonen, zijn veel kinderen. Iedere middag komen er wel kinderen bij hun in de tuin spelen. Zodra Anne kan lopen speelt zij ook mee. De vriendjes en vriendinnetjes van Anne en Margo hebben niet allemaal dezelfde godsdienstige achtergrond, maar dat levert geen problemen op.

Anne en Margot zijn dol op hun vader, Otto Frank. Ze geven hem een bijna, Pim. In de dagboeken van Anne, zul je deze naam nog vaak lezen. 's Avonds voor het slapen gaan vertelt Otto vaak mooie verhaaltjes aan Anne en Margot. Die verhaaltjes verzint hij zelf en gaan meestal over de tweeling die allebei Paula heten. De twee beleven heel wat avonturen in de verhalen van Otto.

In de winter van 1933 verandert er veel voor de familie Frank. In januari is Adolf Hitler namelijk aan de macht gekomen. Otto en Edith maken zich veel zorgen hierom, maar ze laten niets merken aan Anne en Margot.

In maart, tijdens de gemeenteraad verkiezingen, winnen de aanhangers van Hitler veel stemmen. Deze overwinning wordt uitgebreid gevierd op straat. Ze roepen en schreeuwen en brengen met hun arm de Hitlergroet. De aanhangers van Hitler worden in veel steden burgemeester.

Als Hitler aan de macht komt, besluiten Otto en Edith Duitsland te verlaten. Hitler neemt namelijk steeds meer maatregelen tegen Joden genomen. De Joden zijn bang voor hun toekomst in Duitsland. De familie Frank besluit naar Nederland te verhuizen. Otto Frank heeft een aanbod gekregen om in Amsterdam een nieuw eigen bedrijf te beginnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.