Wat als: Hitler nooit geboren was

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 3e klas havo | 414 woorden
  • 7 april 2010
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat als Adolf Hitler nooit was geboren?
Wat als Adolf Hitler zou zijn gestorven tijdens de moeilijke bevalling die zijn moeder had.
4 augustus 1914, de Duitsers vielen aan, de Eerste Wereldoorlog was begonnen.
In juni 1919 werd het vredesverdrag van Versailles getekend, de Eerste Wereldoorlog was officieel voorbij. Maar de Duitsers hadden geen vertrouwen meer in hun regering. De regering moest veel herstelbetalingen aan de overwinnaars vergoeden.
Doordat de regering herstelbetalingen open had staan konden ze hun eigen economie niet meer op de been houden. Na 1923 ging het langzaam beter in Duitsland. Ze werden financieel ondersteund door de Verenigde Staten en konden zo hun economie beetje bij beetje weer opbouwen. Het land leek er eindelijk weer bovenop te komen, totdat in 1929 de koersen volledig instortten. Dat was het begin van een wereldwijde economische crisis. De Verenigde Staten wou haar geleende geld direct terug. Dit had zo zijn gevolgen, binnen 3 jaar telde Duitsland 6 miljoen werklozen.


Het werd steeds moeilijker om Duitsland goed te besturen. Er waren rellen, en stakingen, allemaal om de macht. Op een gegeven moment kwam er een nieuwe groep bij, de Nationaal-Democratische-Socialisten oftewel de NDS. De leider van die groep, Dominic Bürkhardt beloofde dat de werklozen weer aan het werk konden en dat ze goed gingen verdienen. Hij wou het verdrag van Versailles halveren. Het belangrijkste dus, hij wou de schulden halveren zodat hij de rest van dat geld aan de economie kon besteedden. Bürkhardt wilde ook afrekenen met de nazi’s, de felste tegenstanders van de NDS. Steeds meer Duitsers stemden op de NDS.
Op 5 maart 1940 werden de verkiezingen gehouden. Maar liefst 67% van de Duitsers stemden op de NDS. Eindelijk kon Bürkhardt beginnen met de wederopbouw van Duitsland.

In 1949 was Duitsland bijna herstelt van de oorlog en de economische crisis.
Het ging weer goed en bijna iedereen was weer aan het werk. Ook kregen de inwoners van Duitsland bepaalde privileges. Ze kregen korting op de belasting en ieder gezin kreeg een 7-daagse vakantie in het buitenland per jaar. Hoewel het goed ging in Duitsland was Dominic Bürkhardt niet tevreden. Hij wilde weer kunnen handelen met Frankrijk en Engeland, en wou een gesprek met de Franse en de Engelse leider. Die vonden het wat riskant maar wouden wel een gesprek aangaan. Op 1 januari 1950 werd de conferentie van Berlijn georganiseerd. Daar kwamen de 3 leiders bijeen. Er werd gepraat over de import en export, en de leiders gingen akkoord. Vanaf 1 april 1950 zou er weer volop worden gehandeld tussen Duitsland, Frankrijk en Engeland.

REACTIES

J.

J.

dankjewel dat scheelt me weer uren voor zoeken :P

13 jaar geleden

A.

A.

Prima opstel!

7 jaar geleden

E.

E.

Hier heb ik dus echt geen ene flikker aan, morgen moet mijn verslag over de Hondsbosche zeewering af zijn en ik heb nog steeds geen idee wat dat mag betekenen graag binnen 10 minuten reageren of mijn leven is geschiedenis. Wat een kutverslag

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.