Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De verspreiding van het christendom in geheel Europa

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 496 woorden
  • 10 december 2016
  • 507 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
507 keer beoordeeld

De verspreiding van het christendom in geheel Europa.
Aan het begin van de middeleeuwen begon het christendom, dat is ontstaan in de oudheid als1 van de eerste monotheïstische godsdienst samen met het jodendom, zich sneller te verspreiden door geheel Europa.
Het christendom verspreiden zich door heel Europa van land naar land en van rijk naar rijk. Door de volksverhuizingen werd de godsdienst meegenomen en verder door Europa verspreid. Germaanse leiders van rijkjes namen de godsdienst vaak over van nieuwe mensen die daar kwamen wonen. Onder andere de Frankische koning Clovis liet zich in 496 dopen, ook al was dit meer politiek gericht omdat de adel en de geestelijke allebei de steun van andere kant goed konden gebruiken. Veel van de dopingen werden meer voor politiek gedaan dan voor het geloof zelf. Maar door koning Clovis verspreidde het christendom zich wel verder door het Frankische rijk. Veel adel die na hem kwamen hebben het christelijke geloof verder naar de rest van Europa verspreid. In de zesde eeuw begon de paus al met het kerstenen door monniken door heel Europa te laten reizen. Monniken/missionarissen, die werde gestuurt door paus, waren druk bezig met het bekerstenen van mensen over de hele wereld.
Er zijn twee bekende missionarissen: Willibrord en Bonifatius. De opdracht die Willibrord kreeg was om naar de friese landen te gaan om daar de mensen te bekeren, dit ging ondanks de hulp van de leider niet makkelijk. Bonifatius kwam achter Willibrord aan en hielp hem. Na zijn eigen werk probeerde Bonifatius de bewoners van Friesland te bekeren. Helaas bleek dit zijn einde te zijn. Hij werd door de friezen gedood. Ook Karel de Grote zorgde voor de verspreiding van het christelijke geloof. Maar hij deed dit op een andere manier, hij deed dit door middel van geweld. Geweld kwam overigens vaak voor in het bekeren van mensen en het inbrengen van het christelijke geloof.

Ik denk dat het belangrijk is dat de jongere generaties dit leren omdat ze dan leren dat niet alles zonder stoot of slag gaat en dat je niet alles alleen kunt doen, dat je mensen nodig hebt om je te helpen. Ook leren ze dat er andere manieren of oplossingen zijn dan wat Karel de Grote deed die geweld gebruikte om ervoor te zorgen dat er iets gebeurde.
Als je kijkt naar het verspreiden van het geloof toen en nu is dit eigenlijk nog steeds bezig, niet zo erg en extreem als toen. Maar zoals de islamitische staat nu probeert hun geloof op te dringen aan andere heeft dit toch wel veel met elkaar gemeen. Andere godsdiensten zijn tegenwoordig niet zo erg gericht op het bekeren van mensen, maar sporen mensen wel aan om naar de kerk te gaan of te bidden en geloven in god.                                 459 woorden    

REACTIES

R.

R.

Dikke shit

5 jaar geleden

A.

A.

WoW 5.8 maar

5 jaar geleden

A.

A.

WoW maar 5.8 ik zou een 1 geven

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.