Caesar, Circus maximus

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 267 woorden
  • 29 mei 2001
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
109 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Circus Maximus Het Circus Maximus in Rome maakte deel uit van het veel grotere complex van Romulus. In het circus, dat de grootste renbaan van Rome was, konden 250.000 mensen. De wagens kwamen tijdens zo'n race uit de startboxen (tussen de twee torens) en reden de ronden tegen de klok in. Na zeven ronden (soms negen) staken de overlevenden de finisch over. De wagens die door twee paarden werden getrokken heetten: Bigge. De Guadridae had vier paarden die bestuurd werden door een menner.

Julius Caesar. Julius Caesar was éen van de beroenmdeste romeinse heersers die we nu nog kennen. In 58 voor Christus werd hij de aanvoerder van het Romeinse leger. Hij vocht toen tot 49 voor Christus tegen Gallië en veroverde het in negen jaar. In 49 voor Christus liet hij zich tot consul kiezen. Caesar wilde rome tot een soort wereldhoofdstad maken. Daarom reorganiseerde hij het bijvoorbeeld stadsplan, en maakte nog meer plannen om Rome te verbeteren. Doordat hij (succesvolle) plannen maakte, groeide zijn aanhang van het volk erg. Maar er waren ook mensen tegen Caesar. Marcus Junius Brutus en Gaius Gassius Longinus vonden dat Julius Caesar teveel
macht kreeg, en wilden de republiek terugbrengen in Rome. Ze maakten een samenzwering... Op 14 maart 44 voor Christus werd Caesar 'op een volksvergadering' door vele messteken vermoord. Toen Caesar's testament werd voorgelezen, kwam er een woede-uitbarsting van het rouwene volk en de samenzweerders vluchtten. Octavianus, een aangenomen neef van Caesar, heeft de heerser opgevolgd. Octavianus staat beter bekend als Augustus. Augustus was een erenaam. Ze noemden hem zo om zijn goede daden. Augustus werd de eerst keizer, en hiermee begon het keizertijdperk.

REACTIES

P.

P.

er staat in de eerste zin beroenmdeste in plaats van beroemdste

16 jaar geleden

P.

P.

hhahaha

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.