Beschrijving mes

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 365 woorden
  • 21 januari 2005
  • 10 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.4
  • 10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Functie.
Het mes is gemaakt om eten mee te snijden en wordt daar ook voor gebruikt.
Het moet voldoen aan deze eisen:
-redelijk scherp lemmet.
-makkelijk in de hand liggend.
-mooi om te zien.
-van stevig en non-giftig materiaal gemaakt zijn.
-niet roesten.
-goede afmetingen.
-makkelijk schoon te maken.
Het mes voldoet aan alle eisen, het lemmet is scherp genoeg, het ligt makkelijk in de hand, het is mooi gestroomlijnd, is van aluminium gemaakt, roest niet, het heeft goede afmetingen en omdat er geen tierelantijntjes op zitten is het makkelijk schoon te maken.
Een gebruiksaanwijzing is niet echt nodig bij een mes en zit er dus ook niet bij en het wordt met de hand gebruikt.

Schoonheid.
Ik vind mijn mes mooier dan een heleboel andere, omdat het mooi gestroomlijnd is, zonder tierelantijntjes. Het is gewoon een heel simpel mes.
Beoordeling.
Mijn eindconclusie is dat het gewoon een goed mes is.
Sterke punten zijn:
-makkelijk te gebruiken.
-mooie vormgeving.
-goed materiaal.
Zwakke punten zijn:
-niet helemaal uitgebalanceerd.
-het lemmet is een beetje ruw geworden door het vele gebruiken.
-lemmet breekt als je het heel hard probeert.
Het mes voldoet aan de eisen van de gebruiker, het snijdt eten. De prijs-kwaliteit verhouding is heel goed, het mes was ongeveer 6 gulden en het gaat al zo’n 15 jaar mee. Ik denk dat dit soort messen heel efficiënt geproduceerd kunnen worden, het is namelijk niet zo moeilijk te maken.
Het functionele staat voorop bij dit gebruiksvoorwerp, om de simpele reden dat het een mes is, die koop je meestal niet voor de schoonheid ervan. Het speelt natuurlijk wel een rol, je koopt geen messen die je lelijk vindt, maar het functionele is het belangrijkst. Ik vind dat de vorm heel goed aansluit bij de functie, het is makkelijk te gebruiken en werkt ook goed.

Het kan misschien nog van wat sterker materiaal gemaakt worden zodat het lemmet helemaal niet ruw wordt, maar dan gaat de prijs waarschijnlijk ook behoorlijk omhoog en kopen mensen het niet meer zo snel. Verder staat er nog een kleine inscriptie (gero zilduro) wat ik wel zonde vind omdat het de stroomlijn wel een beetje doorbreekt, het zou mooier zijn zonder de inscriptie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.