Amerika onder vuur

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas vwo | 528 woorden
  • 8 oktober 2001
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
53 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Op 11 september 2001 vond er een grote wereldramp plaats. Rond 9 uur ’s morgens (3 uur ’s middags Nederlands tijd) kwam een gekaapt vliegtuig, een boeing 757, met volle vaart op het World Trade Center af en boorde zich in de Noordelijke toren. Eerst werd nog gedacht aan een ongeluk, maar nog geen 18 minuten later kwam een tweede gekaapt vliegtuig, een boeing 767, aanvliegen en dit boorde zich door de andere toren van het WTC. De zuidelijke toren van het WTC stortte een uur nadat het vliegtuig zich erdoor had geboord in. De noordelijke toren begaf het vlak daarna. Beide zakte als een plumpudding in elkaar. De Twin Towers hadden beide 110 verdiepingen en er werkte bij elkaar zo’n 50.000 mensen. Mensen die op de 1e tot 20e verdieping werkten zijn het gebouw nog op tijd uit kunnen komen. Mensen die bovenin werkten hingen uit het raam met de gedachte dat ze dood gingen. Sommige hebben nog geprobeerd te springen. Overigens is een gebouw dat vlak naast het WTC stond ook ingestort. Gelukkig waren deze mensen al geëvacueerd.

Een derde vliegtuig is op het Pentagon in Washington afgevlogen. Het stortte neer en de explosie was zo heftig dat mensen tegen de grond werden geworpen en vervolgens overspoeld werden door een zee van vuur. Door deze hevige explosie stortte een deel van het gebouw in. Daarnaast is een vierde vliegtuig, een groot passagierstoestel, neergestort bij de stad Pittsburgh in het westen van de staat Pennsylvania. Dit vliegtuig was waarschijnlijk op weg naar het Witte huis, maar heeft zijn doel niet kunnen bereiken. Waarschijnlijk is het neergeschoten door Amerikaanse jagers.

De aanvallen op Amerikaanse doelen worden de ergste genoemd sinds de aanval op
Pearl Harbor, die plaatsvond in de 2e wereldoorlog. Vlak na de aanslagen volgden er enorme koersdalingen op de effectenbeurzen. Bijna alle Europeese beurzen stonden eerst in de plus, en direct na de aanslag op het WTC sloeg dit om in enorme verliezen.

Het brein achter deze terroristische aanslagen is vermoedelijk Osama Bin Laden, een militante moslim. Verder is de indentiteit van de 19 kapers al bekend. Hiervan waren er 7 opgeleide piloten.

Amerika heeft inmiddels als reactie op de ramp een aantal bommenwerpers en vliegdekschepen richting Afghanistan gestuurd en van alle kanten is versterking onderweg. Veel mensen zijn bang voor een 3e wereldoorlog. In plaats dat Amerika eerst zijn zaakjes weer op orde stelt gaan ze meteen een manier om terug aan te vallen bedenken. 2 dagen na de ramp stonden ze al klaar om aan te kunnen vallen. Gelukkig is dit nog niet gebeurd. Toch zal er niet snel een 3e wereldoorlog komen, iedereen weet wat voor een bommen er zijn en wat deze aanrichten. Als er nu oorlog zou ontstaan gaat de wereld tegen de grond met al die wapens. Dat zou fataal zijn en wie wil dat nou? Dat kunnen ze al die miljoenen onschuldige mensen niet aandoen. Het is mij dan ook volkomen onduidelijk hoe het kan dat een stel gekke terroristen zoiets kan aanrichten. Deze mensen denken dat ze een goede daad verrichten voor hun volk en zijn bereid daarvoor hun leven op te offeren. De vraag is of ze tevreden zijn met wat ze hebben bereikt en hebben aangericht.

REACTIES

S.

S.

ik vond het een hele goede werkstuk maar kan je me mischien vertellen waar je de informatie vandaan hebt van welke sites.

dank je wel.

21 jaar geleden

J.

J.

hoi, ik wou even zeggen dat ik het een heel mooi verslag vind Amerika onder vuur.
ik moest namenlijk nog wat verslagen inleveren anders ga ging ik niet over bedankt dat jij je verslag op het enternet hebt gezet dat heeft me al heel wat geholpen ik hoop dat ik over ga.
doegie
groetjes en bedankt

juliet karssen

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.