Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Schildpadden

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 449 woorden
  • 2 februari 2002
  • 130 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
130 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding: Schildpadden bestonden ook in de tijd van de sauriërs. Daardoor behoren ze net als hagedissen en krokodillen tot de weinige opvallende dieren die het is gelukt is tot in heden te overleven. De voorvaderen van de thans levende schildpadden hebben reeds de aarde bevolkt toen er vogels noch zoogdieren waren. Dat is zo’n 180 miljoen jaar geleden.

1. De schildpad draait met hoofd om te kijken of er geen gevaar is in zijn buurt kijken of er niks een komt vliegen of lopen. Het zicht van een schildpad is ook heel scherp. Vooral om in verte voedsel of vijanden waar te nemen. Sommige schildpadden oriënteren zich zelf zelfs met hun ruikvermogen.

2. De schildpad zwemt weg omdat hij gevaar ziet en zich op zijn ene plaats niet op zijn gemak voelt. Hij zoek naar een vrouwtje om me te paren. Als de schildpad op het land zit en hij trek plotseling zijn kop en poten in is hij bang en mag niet gestoord worden.

3. De schildpad zont omdat hij een koudbloedig dier is en zich warm probeert te krijgen. Als een schildpad zijn poten uitgestrekt heeft op het land en hij ligt is de schildpad aan het zonnen. Als een schildpad een hele dag in de zon licht of onder een lampenkap en hij maakt een zwakke indruk, dan kan hij ernstig ziek zijn en moet je er me naar de dierenarts. Als een schildpad het te warm heeft gaat hij in de schaduw liggen om af te koelen.

4. als een schildpad onder water zwemt en zijn kop boven water steekt is de schildpad lucht aan het happen of aan het kijken of er gevaar drijgt. Hij kan ook aan het ruiken zijn maar een schildpad kan onderwater net zo goed ruiken als bovenwater dus dat maakt niet uit. Daarom vind een schildpad bijna altijd zijn doel in troebel water.

5. als een schildpad zijn kop onder water steekt en naar onderen zwemt. Is hij bang en zoekt een schuilplaats om zich te verstoppen voor zijn vijanden of hij wil het iets koeler hebben en gaat onder een plant zitten of iets dat schaduw biet. Of hij is op zoek onderwater naar een vrouwtje om me te paren.

Schildpadden hebben een schild of pantser dat is meestal het opvallende aan een schildpad. Maar je maakt een grote fout als je dit woord letterlijk neemt want voor het grootste bestaat het uit levend, kwetsbaar martiaal. Een schild/pantser is ook een deel van het skelet. De oren van een schildpad zijn lastig te zien de oren bevinden zich net achter de wangen. Hij heeft geen oorschelp en het trommelvlies ligt direct onder de huid. Een schildpad hoort vooral hoge tonen

REACTIES

M.

M.

Hallo,

Ik heb een dierensite gemaakt en nu is mijn vraag of ik jou werkstuk/opstel op mijn site mag gebruiken.

Ik maak mijn website als hobby en verdien er dus niks mee.

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.