ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Wat is Chlamydia?

Chlamydia is een van de vele SOA’s en is erg besmettelijk. SOA’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. SOA’s heten ook wel geslachtziektes. Die zou je kunnen krijgen als je onveilig vrijt. Sommige geslachtziekten hebben lichte verschijnselen en andere juist heel ernstige. Een SOA die niet te genezen is, is AIDS.

Je kunt geslachtziekten voorkomen door betrouwbare voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Voorbehoedsmiddelen zijn middelen die zwangerschap voorkomen.Hoe loop je Chlamydia op?

Je kunt Chlamydia oplopen door onveilig te vrijen. Je vrijt onveilig als je geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. Je zou niet per se voorbehoedsmiddelen hoeven te gebruiken als je zeker weet dat beiden geen SOA’s hebben en dat je zeker weet dat je zwanger wilt worden. Maar als je niet zwanger wil worden, kun je het beste een condoom gebruiken of ander betrouwbaar voorbehoedsmiddel.

Wat zijn de symptomen voor zowel mannen als vrouwen?

De symptomen bij mannen merk en zie je beter dan bij vrouwen. Mannen zullen vooral pijn hebben bij het plassen. Vrouwen merken er minder van maar de gevolgen zijn ernstiger. Chlamydia kan bij vrouwen leiden tot onvruchtbaarheid! Dat betekent dat ze nooit meer zwanger kunnen worden.Hoe kom je ervan af?

Met een antibioticakuur ben je er snel vanaf. Na een onderzoek bij je arts, kan je zo’n kuur halen bij de apotheker. Een antibioticakuur is een middel om van je Chlamydia af te komen.

Ze kijken of je Chlamydia hebt door een test te doen, waar ze je urine onderzoeken. Zo’n urinetest is bij mannen betrouwbaarder dan bij vrouwen. Ook wordt er vaak gekeken naar de anus, mond/keelholte en de oogleden.Hoe kun je het voorkomen?

Je kunt Chlamydia voorkomen door veilig te vrijen of niet vrijen. Een condoom is een betrouwbaar voorbehoedsmiddel en het enige dat je tegen Chlamydia beschermd. Maar het condoom kan wel eens scheuren. Dan ben je flink de lul.Wat is het gevaar als je jezelf niet laat behandelen?

Als je jezelf niet laat behandelen kan dat vreselijke gevolgen hebben. Bij vrouwen kan er PID ontstaan. Dat is een verzamelnaam voor infecties van het baarmoederslijmvlies, de eileiders en de buikholte. En abcessen (zweertjes) in de eierstokken of eileider. Je kunt ook blijvende pijn in de onderbuik krijgen, maar het kan ook zijn dat je helemaal geen klachten hebt. Het ergste wat je kan overkomen is dat je onvruchtbaar wordt.

Hoe wordt het overgedragen?

Door onveilige seks kun je mensen besmetten. Dus als je Chlamydia hebt, en je wil het blijven doen, dan kun je het beste een condoom gebruiken. Dat is wel zo aardig.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.