Deductie

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 170 woorden
  • 22 mei 2001
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
29 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Er zijn drie wijze adviseurs die elk een rode of zwarte hoed op heeft. Minstens één wijze draagt een zwarte hoed.

Het eerste dat ik ga doen is alle mogelijkheden op een rijtje zetten. Dit zijn er in totaal (2x2x2=) acht. Dit zijn alle mogelijkheden:

mogelijkheid wijze 1 wijze 2 wijze 3

1 rood rood rood

2 rood rood zwart

3 rood zwart rood

4 rood zwart zwart

5 zwart rood rood

6 zwart rood zwart

7 zwart zwart rood

8 zwart zwart zwart

Mogelijkheid 1 valt al af omdat daar geen zwarte hoed bij zit. Als wijze 1 of wijze 2, twee rode hoeden zouden zien, zouden ze wel weten dat ze zelf een zwarte hoed hadden. Maar dat is niet het geval, dus vallen de mogelijkheden 3 en 5 weg. Dan blijven de volgende vijf mogelijkheden over: 2, 4, 6, 7 en 8. Bij vier van die mogelijkheden draagt wijze drie een zwarte hoed. Alleen bij nummer 7 draagt de derde wijze een rode hoed. Er is dus een kans van tachtig procent dat de derde wijze een zwarte hoed draagt. Wijze nummer drie draagt dus hoogstwaarschijnlijk een zwarte hoed.

REACTIES

K.

K.

oei was super slecht! maar ja dat zal je zelf ook wel zien want je waardering is maar 1. meer verdient het ook zeker niet. ben benieuwd wat voor cijfer je hiervoor gekregen hebt.

22 jaar geleden

S.

S.

Hallo daar klopt niets van. En bovendien mogelijkheid 7 valt ook af. Want nr1 weet het niet en als ner 2 dan op het eind een rode ziet weet hij dat het zwart is want als hij rood zou zijn wist de eerste het al. En je hebt de vraag niet goed beantwoord

21 jaar geleden

M.

M.

Je verhaaltje klopt van geen kant. Kijk het nog maar eens goed na.

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.