Problemen

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1832 woorden
  • 29 augustus 2002
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hij woont te ver weg!! Eigenlijk is dit niet zo'n groot probleem, want dit lost zich vaak vanzelf op.

Als we er vanuit gaan dat je al verkering met hem hebt of dat jullie van elkaar weten dat jullie verkering willen maar de afstand houd jullie tegen. Is het een afweging van hoe ver weg woont hij en hoe verliefd ben je. Jij ben zelf degene die die afweging moet maken laat niet iemand anders dat voor je doen. Je kunt er natuurlijk met iemand in je omgeving over praten bijv. je ouders of een goede vriend of vriendin.

Het wordt natuurlijk lastiger als je geen financiële middelen hebt om de reis te bekostigen. Er zit eigenlijk niets anders op dan een baantje te nemen of je ouders lief aan te kijken.

Je zou toch misschien in de buurt moeten gaan zoeken naar een leuke jongen als jullie elkaar niet kunnen zien, om wat voor reden dan ook.

Je kunt ook op een van de prikborden kijken of er mensen zijn met het zelfde probleem als jij

Je durft het niet te vragen!! Eigenlijk heel logisch; er is niemand die als hij of zij verliefd is zonder enige schaamte of angst op de ander toe stapt en het aan de ander op biecht. Dat komt doordat je je heel erg kwetsbaar opstelt als je iemand verteld dat je verliefd op hem bent, stel je voor dat hij je uitlacht of botweg zegt: "Nou, ik niet van jou hoor!" en het vervolgens iedereen die het wil horen verteld dat jij verliefd bent op hem. Nee aan zo'n nachtmerrie moet niemand denken. Het heeft ook niets te maken met je leeftijd want ook volwassen mensen kennen het zelfde probleem, alleen als je heel zelfverzekerd bent, kun je de moed bij elkaar rapen om de stap te wagen. Maar zelfverzekerdheid krijg je alleen niet cadeau, daar moet je wel wat voor doen! Je kunt het in de loop van de tijd opbouwen maar het is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Het ligt aan je opvoeding, karakter, evaring en natuurlijk of moeder natuur haar best heeft gedaan op je uiterlijk. Gelukkig zijn de meeste mensen gewoon doorsnee, en niet uitzonderlijk mooi, of uitzonderlijk lelijk. Daarbij gaat het om je binnenkant en niet om de verpakking...

De meeste mensen moeten het toch ergens anders van hebben. En dan is er nog de puberteit, die maakt het er ook niet makkelijker op. Juist als je er klaar voor bent om eens lekker verliefd te worden komen er ook zoveel andere gevoelens om de hoek kijken. Je krijgt borsten, wordt ongesteld, overal groeit ineens haar, krijgt tot overmaat van ramp puistjes: Erg lollige periode in je leven dus. Dan gebeurt er ook nog het volgende: je ontwikkelt een eigen mening die waarschijnlijk nog wel eens in botsing komt met je ouders, broers en/of zussen, leraren enz. Vaak moet je dan nog het onderspit delven ook... Je hebt kortom het gevoel dat mensen om je heen gewoon niet gegrijpen. Je hebt het gevoel dat je al heel volwassen bent, terwijl de rest van de wereld zegt dat je dat niet bent enz.

Maar uiteindelijk ben je toch verliefd op hem, dus we zullen proberen je een paar goede tips te geven.

Probeer je zelf er van te overtuigen dat hij vrijgezel is en jou ook leuk vindt, kortom het moet van twee kanten komen. Een goede aanwijzing kan zijn als je merkt dat hij ook graag met jou omgaat en daar ook moeite voor doet.

Probeer vaak bij hem in de buurt te zijn, door bijv. bevriend te raken met meisjes waar hij mee omgaat of kies de zelfde sport als hij. Meiden voetbal is erg in moet je weten.

Let goed op wat hij leuk vindt, dat kun je altijd goed gebruiken.

Let goed op hoe hij zich naar jou toe gedraagt, liefde komt van twee kanten, weet je wel. Als hij jou ook leuk vindt gaat het eigenlijk vanzelf.

Heel belangrijk is oogcontact. Als hij ook vaak naar jou kijkt en zelfs verlegen glimlacht, vindt hij je zeker wel leuk!

Voordat je met hem contact zoekt moet je voor je zelf een duidelijke grens bepalen; Tot waar ga ik en niet verder. Duik niet meteen de eerste keer dat je wat hebt afgesproken met deze kanjer het bed in: Het kan best zijn dat hij alleen maar met je ging zitten flirten omdat hij met je wilde vrijen. Dikke kans dat hij je de volgende dag dan niet meer ziet staan! Als hij echt gek is op je, gunt hij jou ook de tijd om daar klaar voor te zijn, en dus wacht hij. Mocht hij gaan zitten drammen om toch met je te vrijen, geloof dan vooral niet de beruchte praatjes van: Ik overleef het anders niet, ik ga dood....

Dit zijn duidelijke onzin praatjes om met je te kunnen vrijen en daar is het dan die jongen ook alleen maar om te doen! Hoe leuk hij ook lijkt: dumpen voor het te laat is!!

Dit wil je ook lezen:

Neem iemand in vertrouwen, een vriendin of zo die kan je helpen om meer over hem te weten te komen.

Zorg er uiteindelijk voor dat je met hem alleen bent, bijv. bij je thuis of in de bioscoop of zorg er voor dat hij je thuis brengt na een feestje. hiermee kan een vriendin je goed helpen. Wees creatief in het bedenken van een truc of list, in de liefde is alles geoorloofd. Laat bijv. je vriendin tijdens een feest een spel voorstellen waarin koppels worden gevormd die samen iets moeten ondernemen.

Als je eenmaal alleen met hem bent, maak het hem dan niet te moeilijk jongens hebben vaak het gevoel dat ze als eerste de aanzet moeten maken om een meisje te kussen, laat hem dat ook doen maar help hem hier een beetje mee. Je kunt het zo subtiel proberen te doen dat als hij niet in jou is geïnteresseerd hij het niet merkt maar als je al zover bent gekomen zonder veel tegenstribbelen van hem dan kun je er wel 99% zeker van zijn dat hij jou ook leuk vindt.

De opdracht gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Als je eenmaal alleen met hem bent, maak het hem dan niet te moeilijk jongens hebben vaak het gevoel dat ze als eerste de aanzet moeten maken om een meisje te kussen, laat hem dat ook doen maar help hem hier een beetje mee. Je kunt het zo subtiel proberen te doen dat als hij niet in jou is geïnteresseerd hij het niet merkt maar als je al zover bent gekomen zonder veel tegenstribbelen van hem dan kun je er wel 99% zeker van zijn dat hij jou ook leuk vindt.

Als je het idee hebt dat hij ook verliefd is op jou maar ook niet de eerste stap durft te zetten, bedenk dan dit: Verstand op nul, blik op oneindig en begin gewoon te kussen je zult versteld staan van het resultaat, want ook al zou hij niet echt in je geïnteresseerd zijn dan zal hij je 99% zeker op dat moment niet afwijzen. Als hij dat toch doet heb je altijd de smoes dat je niet echt verliefd bent op hem maar dat je ongelooflijk nieuwsgierig was hoe het zou zijn.

Je kunt ook op een van de prikborden kijken of er mensen zijn met het zelfde probleem als jij

Hij heeft al een andere vriendin!! Dat is balen, maar je hebt eigenlijk maar 3 mogelijkheden.

1.) Hem gewoon vertellen dat je stapel gek op hem bent en hopen dat hij voor jou kiest.

2.) Uithuilen en wachten tot je een andere leuke jongen tegen het lijf loopt.

3.) Wachten tot hij weer vrijgezel is, het kan zijn dat je daar wel veel geduld voor moet hebben en je moeite uiteindelijk voor niets is geweest. Dit is alleen slim om te doen als je toch wel weet dat het met die andere vriendin al niet zo goed meer gaat.

Mocht je echter zo verliefd op hem zijn dat je je echt geen raad meer weet en wordt het gevoel van verdriet niet minder, dan adviseren wij je om iemand in je omgeving in vertrouwen te nemen en er veel over te praten bijv. je ouders of een goede vriend of vriendin. Als je niemand in de buurt hebt om mee te praten dan kun je ook naar de huisarts gaan, die heeft trouwens zwijg plicht dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is nu ook weer niet zo dat een huisarts de oplossing is want die ligt altijd in je zelf maar een huisarts kan wel beoordelen of je je gevoelens zelf kunt verwerken of dat je daar misschien hulp bij nodig hebt.

Je kunt ook op een van de prikborden kijken of er mensen zijn met het zelfde probleem als jij

Hij is veel ouder dan jij!!

Het ligt er natuurlijk aan hoe veel ouder; hoe oud ben jij en hoe oud is hij. Stel je voor dat het leeftijd verschil 10 of 15 jaar is. Als jij 14 bent en hij is 24 of zelfs 29 jaar dan is het leeftijd verschil even groot als wanneer jij bijv. 20 bent en hij is 30 of 35 jaar. Dat is ook niet echt de reden dat we het af zouden raden. Het is meer het verschil in geestelijke niveau waarop we het zouden afraden.

Mocht je echter zo verliefd op hem zijn dat je je echt geen raad meer weet en wordt het gevoel van verdriet niet minder. Dan adviseren wij je om iemand in je omgeving in vertrouwen te nemen en er veel over te praten bijv. je ouders of een goede vriend of vriendin. Als je niemand in de buurt hebt om mee te praten dan kun je ook naar de huisarts gaan; die heeft trouwens zwijg plicht dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is nu ook weer niet zo dat een huisarts de oplossing is want die ligt altijd in je zelf. Een huisarts kan wel beoordelen of je je gevoelens zelf kunt verwerken of dat je daar misschien hulp bij nodig hebt.

Je kunt ook op een van de prikborden kijken misschien kun je in kontact komen met mensen die het zelfde probleem hebben

Hij is niet verliefd op je!!

Ja, als hij niet verliefd op je is dan zit er eigenlijk maar een ding op: uithuilen en denken; volgende keer beter.

Dat klinkt nu wel heel makkelijk en hard maar het is wel waar. En dat zul je na verloop van tijd zelf ervaren.

Mocht je zo verliefd op hem zijn dat je je echt geen raad meer weet en is het toch al een tijdje geleden dat je er achter kwam dat hij niet of niet meer verliefd op je is en wordt het gevoel van verdriet niet minder. Dan adviseren wij je om iemand in je omgeving in vertrouwen te nemen en er veel over te praten bijv. je ouders of een goede vriend of vriendin. Als je niemand in de buurt hebt om mee te praten dan kun je ook naar de huisarts gaan, die heeft trouwens zwijg plicht dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is nu ook weer niet zo dat een huisarts de oplossing is want die ligt altijd in je zelf. Een huisarts kan wel beoordelen of je je gevoelens zelf kunt verwerken of dat je daar misschien hulp bij nodig hebt.

Je kunt ook op een van de prikborden kijken of er mensen zijn met het zelfde probleem als jij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.