Kinderfeest

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 1048 woorden
  • 5 februari 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Piratenfeest
Aankleding ruimte:

Hang in de feestruimte netten(verkrijgbaar bij de boerenbond), touwen, papegaai (maak je van piepschuim) en zet en/of leg koperen spulletjes en kettingen neer. In de netten kun je zwarte ballonnen hangen. Je kunt de ruimte ook nog donkerder maken door zwart plastic op te hangen. Van ballonnen kun je piratenkoppen van maken om op te hangen. Teken een gezicht op een ballon en bindt er een zakdoek om als hoofddoek.
Outfit piraten:
Bovenkleding: Verzamel oude T-shirts en laat de kinderen hierop tekenen met viltstift.
Hoofddeksel: Knip uit zwart karton 2x een piratenhoed en niet deze zo aan elkaar dat ze op het hoofd van het kind passen. Ook kun je een driekante doek laten versieren met viltstift en deze dan om het hoofd van het kind binden.
Grimeren: Met schmink kun je de piraten een baard maken. Een snor en een litteken.
Ooglapje: Een ooglapje hoort er natuurlijk ook bij. Dit maak je door een halve cirkel uit zwart papier te knippen. Vouw de rechte lijn om een stuk elastiek en bind dit dan om het hoofd.
Spel en spelen:
Vlaggetje prik: Teken op een groot vel papier een piratenboot. Maak voor ieder kind een vlaggetje van karton. Aan de achterkant van het vlaggetje plak je een stukje buddie (van pritt). Blinddoek het eerste kind en laat hem dan proberen de vlag op de juiste plaats te plakken. Zo komt ieder kind aan de beurt. He t kind dat het vlaggetje het dichtst op de juiste plaats heeft geplakt is de winnaar.
· Bijdrage van Peter: Haaien happen: Bak met water en daarin snoephaaien.
Goudstukken happen: Snij uit een stuk peperkoek een rondje, rijg er een draadje door en hang deze op. Laat de kinderen koekhappen
Piratenboot: Verzamel een stel grote dozen en en lakens, laat de kinderen hier een piratenschip van maken. Knip uit karton het roer en een anker. Maak aan het anker een stuk touw. Hier kunnen ze dan mee spelen.
Schat zoeken: Je hebt hiervoor een stel enveloppen nodig. In iedere envelop zit een aanwijzing.De eerste envelop met een aanwijzing geef je aan de kinderen de overige envelop verstop je op de aangegeven plaatsen. De tekst van de eerste aanwijzing kan zijn: Je vindt me daar waar je de muziek uit hoort komen (onder een box). De envelop die de kinderen hier vinden kan de volgende aanwijzing bevatten: Je vindt mij daar waar je binnen bent gekomen ( envelop onder de deurmat) En zo ga je verder. In de laatste envelop doe je geen geschreven aanwijzing maar een zelfgemaakte puzzel met hierop de afbeelding van de plaats waar de schat verborgen ligt.(b.v. in de oven) .De schatkist kan gemaakt worden van een doos of schoenendoos. Hierin kun je dan kleine schatkisjes( patroontje )doen met daarin de traktatie die de kinderen mee naar huis krijgen . (b.v. snoepjes in de vorm van haaitjes, muntendrop, enz.)
· Bijdrage van Peter: We hebben tal van piratenspelletjes gedaan (piraten doeboek). Met elk spel konden ze een stuk van de schatkaart winnen (hadden we in een ballon gestopt en opgeblazen). Ballon doorprikken en het volgende stuk aan de schatkaart puzzelen. Was erg spannend. De complete schatkaart was een route dwars door ons huis waarbij ze onderweg munten konden vinden. Uiteindelijk belandden ze bij de oven waarin de grote schat stond.
Poppenkast: Als inleiding van het schat zoeken kun je een kort poppenkast spel doen. Klik hier voor het verhaal.
Piraten-eten: Maak spaghetti met wat grotere gehaktballetjes. (Spaghetti met kanonskogels) Daar drinkt een piraat natuurlijk een sterk drankje bij.(fles kinderwijn of lege wijnfles vullen met een drankje naar keuze)
Piratenuitnodiging en diploma:Uitnodigen doe je natuurlijk met een passende uitnodiging.
Na afloop van het feest zijn alle kinderen echte piraten geworden en echte piraten krijgen een piratendiploma.

Decor:Boot van gekleurd karton op de voorgrond. Geel crepepapier als zand over de rand.
Poppen: Pop met ooglapje voor en doek om het hoofd.
Attributen: Schatkist met kettingen, munten van zilverpapier en envelope. Schep. Fles met daarin schatkaart.

Poppenkastverhaal:
Piraat komt op : Ahoi, ik ben een piraat. He, wat zie ik nu?. Ik zie nog meer piraten. Wat doen jullie hier?
Kinderen:........................
Piraat: Zijn jullie hier ook met een piratenboot gekomen?
Kinderen:.......................
Piraat: Nou ik wel. Ik heb net een zware reis gehad. Storm op zee en ook nog eens ruzie gehad met kapitein blauwbaard. Hij wilde een fles van mij afpakken die ik gevonden had. Maar het is kapitein blauwbaard niet gelukt hoor. Willen jullie de fles eens zien?
Kinderen:.....................
Piraat: Nou goed dan ,ik zal de fles gaan halen. (piraat gaat bij de boot naar beneden en komt met de fles weer tevoorschijn) Kijk hier is de fles, het is geen gewone fles hoor. Het is een fles met een geheim. Kijk hier steekt een papiertje uit. Wil iemand mij even helpen met het papiertje uit de fles te halen?
Kinderen:......................
Piraat bekijkt brief: Oh jee, ik kan het niet lezen. Wie kan er van jullie lezen?
Kinderen:.....................
Piraat: Wil jij het briefje voor mij voorlezen?
Kinderen:.....................(schatkaart)
Piraat: Oh, een schatkaart. Wacht dan moet ik eerst mijn schep halen. Zo,wat staat er nog meer?
Kinderen:..................... (zet 2 stappen naar rechts)
Piraat: O jee ik weet niet wat rechts is. Weten jullie dat wel? Twee stappen naar rechts.eh, eh, ik kan ook niet tellen. Helpen jullie mij? 1......2......Zo en wat moet ik nu doen?
Kinderen:......................(zet 4 stappen naar links)
Piraat: Helpen jullie mij weer met tellen? 1....2.......3.......4.......Zo en wat nu?
Kinderen:......................(graven)
Piraat: Dus de schat moet hier liggen?(piraat begint te graven) Nou ik zie nog niks hoor. (stoot met de schep op een doos) He, hoorden jullie dat ook? Ik geloof dat dat de schat is. Ja hoor, ik zie hem al, wacht ik til hem omhoog dan kunnen jullie hem ook zien. Poeh, wat is die zwaar zeg. Ik ben benieuwd wat daar in zit. Ooh, allemaal zilver en kettingen en wat is dit nu? Een brief voor........ (de namen van de kinderen op het feestje invullen) Nou ik heb mijn schat bedankt voor jullie hulp en tot ziens maar weer. Ahoi.

De brief die de kinderen krijgen is dan het begin van het schatzoeken.
Tekst op de schatkaart in de fles:
"schatkaart"
"zet 2 stappen naar rechts"
"zet 4 stappen naar links"
"graven"

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.