Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vegetarisme

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 401 woorden
  • 28 april 2003
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
“Vegetarisme is goed voor je!” Vegetarisme is voor iedereen bekend. Iedereen weet dat vegetariërs geen vlees eten, omdat het zielig is voor de diertjes om alleen gefokt te worden om hun vlees. De meeste mensen weten ook nog wel wat veganisme inhoudt, namelijk niet alleen het eten van vlees vermijden, maar ook geen eieren eten, melkproducten nuttigen of leren schoenen dragen. Vrij weinig mensen weten echter wat lacto-vegetariërs zijn. Lacto-vegetariërs drinken wel melk, maar ze eten geen eieren. Lacto-vegetarisme is dus een soort mix tussen vegetarisme en veganisme. Er zijn veel vegetaristen, maar er zijn ook tegenstanders van het vegetarisme. Zij zeggen dat we vlees nodig hebben. Ook beweren ze dat het niet zielig is voor de diertjes, omdat ze geheel pijnloos aan hun einde komen. Er wordt beweerd dat vegetarisme een ongezonde voedingsstijl is. Maar is dat wel zo? Of je het nou aan een oude vrouw vraagt of aan een jong meisje, beiden zullen ze op de vraag “Is het vegetarisme een gezonde voedingsstijl?” nee antwoorden. Ze zullen allebei zeggen dat het niet gezond is om geen vlees te eten. Daar hebben ze allebei ongelijk in! In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is geen vlees eten goed voor je. Door een goed voedingspatroon te hanteren, kun je veel ziektes voorkomen. Veel mensen denken dat het slecht voor je is om geen vlees te eten. Het tegenovergestelde is waar: wetenschappers hebben aangetoond dat er een positief verband is tussen vegetarisch eten en een lager risico op ernstige aandoeningen. Voorbeelden van die aandoeningen zijn zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, suikerziekte en sommige soorten kanker. Studies hebben tevens aangetoond dat vegetariërs minder last hebben van astma en allergieën. Nu is het wel zo dat veganisme NIET goed voor je is. Veganisten drinken namelijk geen melk en ze eten geen eieren. Nu zit in eieren en melkproducten een vitamine - vitamine B12 - die niet te vinden is in plantaardige producten. De vitamine wordt ook niet door het lichaam zelf aangemaakt. Dat is dus niet goed voor het lichaam, want de vitamine is wel nodig. Is vegetarisme nou goed voor je of niet? Het antwoord is ja, zolang je maar wel eieren en melk blijft nuttigen. Nu moet je niet meteen gaan denken ‘ik eet geen vlees meer’, want vlees is wel goed voor je. Het is alleen belangrijk om er niet te veel van te eten.

REACTIES

I.

I.

Wat zit je nou weer te liegen!
Vegetarisch eten is juist goed voor je!!!
Je hebt minder kans op ernstige ziektes zoals kanker.
Je hebt minder kans op hartklachten.
En het is goed voor het milieu.
En geen vlees eten is echt niet erg!
Ik ben al ongeveer een jaar vegetarisch en met mij is er niets aan de hand!!!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.