Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Uiteenzetting

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 238 woorden
  • 27 maart 2013
  • 82 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 82 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Uiteenzetting: Aardrijkskunde(ruimtelijk inzicht)


In deze uiteenzetting is het onderwerp aardrijkskunde. Hierin worden de volgende vragen beantwoord: Wat is urbanisatie? Wat zijn de gevolgen van urbanisatie? Wat is suburbanisatie? Wat zijn de oorzaken van suburbanisatie? Wat is een agglomeratie?  en wat zijn de gevolgen van suburbanisatie?.


Urbanisatie is de verstedelijking oftewel een trek van de landelijke gebieden naar de stad. De oorzaken hiervan zijn dat de werkgelegenheid op het platteland afneemt, veel werk in de industrie en snelle bevolkingsgroei. Hetzelfde is ook suburbanisatie, maar dit juist andersom dus van de stad naar het platteland. De oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld dat mensen meer groen en rust willen, meer ruimte en bereikbaarheid en lagere grondprijzen. Daarom trekken de mensen naar de stad of naar het platteland.  Doordat er suburbanisatie is , gaat het gemiddelde inkomen ook dalen en er komen meer files doordat je de stad slecht kan bereiken. En als laatst is er nog  agglomeratie. Dit is een stad met een gebied eromheen.


Alles kort samen gevat. urbanisatie: vanaf het platteland verhuizen naar de stad, suburbanisatie: vanaf de stad verhuizen naar het platteland en agglomeratie: een stad met een gebied eromheen. De oorzaken van urbanisatie is dat de werkgelegenheid afneemt en een snelle bevolkingsgroei. Van suburbanisatie zijn de oorzaken dat mensen meer rust en groen willen en meer ruimte en bereikbaarheid. De gevolgen van suburbanisatie zijn dat het gemiddelde inkomen daalt en er meer files komen.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Je kan door de advertentie niks lezen

6 jaar geleden