TV-loze week

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 409 woorden
  • 26 juni 2001
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Schrijfplan:

Doel: beschouwen, ontwikkeling als tekstpatroon.
Publiek: Lezers van de opiniepagina in een blad.
Medium: Bladen zoals kranten, dagbladen en omroepbladen.
Onderwerp: Aanleiding tot een tv-loze week.
Tekstpatroon: ontwikkeling: vroeger en nu!
Begin en slot: “Van vertedering tot vernedering” en slotakkoord is mijn eigen conclusie en voorspelling!

Van vertedering tot een vernedering.
Ik ga het houden over de aanleiding tot de tv-loze week, waarom denk ik dat een tv-loze week een groot succes kan worden in de toekomst.
Vroeger was het zo dat de uitvinding van de tv een blije gebeurtenis was, maar nu zullen veel mensen tv niet meer willen zien.
Een decennium geleden was de tv nog braafjes. Ik, als kleine jongen toen, mocht altijd vaak tv kijken. Maar dat kwam omdat er toen nog heel veel educatieve programma’s op de televisie waren te zien. Daar valt niet wat op aan te merken dacht ik zo, maar waarom ik denk dat mensen steeds vaker achter de tv-loze week gaan staan, is dat de commercie het hele gebeuren heeft overgenomen.
Eerst dus braafjes, later begon het geld een grote rol te spelen. Reclamespotjes kwamen dus ook weer van de partij. En vooral de commerciële zenders werden ook uitgebreid. En dat gaat allemaal ten koste van de educatie, want dit soort zenders willen zo veel mogelijk winst maken, door publiek te trekken. Hoofdthema van dat soort programma’s is: entertainment, amusement. Daar draait de hele tv nu om. Het beste voorbeeld is Big Broodheer……. Veronica begon en later komen andere zenders bij die het nadoen. Voorbeelden zijn Big Diet, Starmaker, De Bus, Robinson Crusoe. Door deze “wedloop” vragen de programmamakers om een tv-loze week. Alles op de commercie gericht. Het maakt niet uit wat de mensen vinden als maar de geldmachines door blijven draaien.
Daarom vind ik het terecht dat de tv-loze week er komt of er al is... Maar het kan echt niet alleen maar zo zijn, dat de tv-loze weken tot niets leiden, want de programmamakers zien dat ook wel. Maar helpen zal het waarschijnlijk niet, want de mensen worden werkelijk in het beeld gesnoven, zodat de kijkcijfers omhoog gaan en dan denken de zenders dat ze goede kijkcijfers hebben, maar de mensen kijken het gewoon ter verveling en ter ergernis.
Maar als we reëel moeten blijven dan denk ik dat in de toekomst nog een tv-oorlog komt en dat er meer acties komen tegen de programma’s die nu op tv worden uitgezonden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.