Top Niveau 2

Beoordeling 2.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 266 woorden
  • 16 oktober 2001
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 2.8
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Titel: De verkiezingssoap in Amerika

Hoofdpunten: „De Amerikanen gaan naar de stembus." „In Florida wordt Gore tot winnaar uitgeroepen" „Gore's overwinning wordt ingetrokken, Bush wordt als president uitgeroepen." „In Palm Beach County gaan mensen de straat op omdat ze door een onduidelijk stembiljet niet op Gore hadden gestemd." „De hele avond heerst onduidelijk en men begint met een hertelling nadat in enkele districten in Florida de stemmen ongeldig waren verklaard.? „Het begin van tal van rechtszaken voor en tegen het met de hand tellen." Gore wint de rechtszaak en men gaat door met tellen) „Bush heeft voorlopig gewonnen in Florida."

Verslag:

Het is dinsdag 7 november. Amerika gaat massaal naar de stembus om te stemmen op Bush of op Gore. 's Avonds begon het Gorekamp te feesten als Gore wint in Florida. Als Florida naar Bush gaat begint men in Texas te feesten. De volgende dag heeft echter nog niemand gewonnen en woedende mensen protesteren tegen de nieuwe stembiljetten in Palm Beach County. De aartsvijand van Gore blijkt daar veel van zijn stemmen hebben gekregen. Beide kandidaten bleken in Florida beide even veel stemmen te hebben gekregen en men besluit tot een handmatige hertelling. Bush is echter tegen handmatig hertellen omdat dit Gore nog een kleine kans geeft. Gore wint deze rechtszaak en het handmatig hertellen gaat door. De nieuwe deadline voor het afsluiten van de telling is 26 november. Op die dag riep de gouverneur van Florida Bush uit tot de winnaar en Bush eiste dan ook meteen de eindoverwinning op. En Gore gaat voor de zoveelste keer naar de rechtbank om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.