Spellingsregels

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 156 woorden
  • 9 februari 2002
  • 50 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.3
  • 50 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Arnhem, 25-3-2001
Geachte redactie,

Ik wil u mededelen dat ik de mening van R. Kousbroek in zijn artikel van 23 maart jl., met hem deel.

De steeds vernieuwende spellingsregels maken het de leerlingen in ons land steeds moeilijk om de Nederlandse taal volledig te beheersen. Het spellen wordt ze niet makkelijk gemaakt, doordat de woorden steeds weer veranderen.
De nieuwe spelling brengt alleen maar een hoop problemen met zich mee. Bij zowat elk woord is er tegenwoordig wel weer een speciale uitzondering, zodat het woord weer op een andere manier genoteerd dient te worden.
De mensen vinden het tegenwoordig ook vervelend worden, ze spannen zich daarom ook minder in om de taal volledig te beheersen. De vele aanpassingen en veranderingen nemen veel tijd in beslag om ze onder de knie te krijgen.

Ik probeer de mensen wakker te schudden, om eens goed na te denken waarvoor vernieuwing van de spellingsregels nodig is!

Hoogachtend,

Jelmar den Boer

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

ik vind dat Jelmar den Boer gelijk heeft want net zoals andere vakken je kunt bijna niets vinden over armoede in andere landen ik zoek nu al 2 weken lang voor een beetje informatie en dan staat er dat ik spellingsfouten maak.

20 jaar geleden