Schrijfopdracht Goed Nederlands

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 195 woorden
  • 26 mei 2003
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Inleiding: De elfstedentocht, de naam zegt het al, is een tocht gereden langs 11 Friese steden. Die elf steden liggen allemaal in het Noordelijke deel van Nederland. De namen daarvan zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar de achterliggende betekenis, die (eigenlijk) ook erg interessant is, kent bijna niemand. Sommige steden hebben een vreemde herkomst, andere zijn weer afgeleid uit het Fries. Weer andere hebben een grote historische achtergrond, of zijn vernoemd naar een persoon. In het Nederlands zijn de namen eerder bekend maar als je ze in het Fries weet blijken ze ineens een enorme achtergrond te hebben. Maar het is ook nuttig om te weten waar de namen van de steden; Leeuwarden, Sneek, Ijlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Wokum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum vandaan komen. De betekenis van de namen worden verder uitgelegd in de volgorde waarin ze tijdens de elfstedentocht geschaatst worden

Slot: De Nederlandse elfstedentocht heeft blijkbaar een diep verleden. De steden hebben diepe wortels gevestigd in de Nederlandse geschiedenis. De elfstedentocht is een historische tocht die wij niet zomaar mogen verliezen. De namen van de steden zijn dus ook niet zomaar gekozen, ze hebben daadwerkelijk achterliggende gedachte en een betekenis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.