Plan van aanpak / Stappenplan

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • vmbo | 1150 woorden
  • 19 september 2003
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
106 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Inleiding van Plan van Aanpak.

Je kunt je op verschillende manier goed en overtuigend presenteren.. Je doel is ALTIJD om mensen iets te laten weten. Als is dit in een vorm van een werkstuk, een presentatie, of een stadium later.. als je zelf als bijvoorbeeld hostess gaat werken.

Je Plan van aanpak is altijd anders.. Bij het een moet je meer achter de PC zitten, bij het ander moet je gewoon een aantal kern woorden voorbereiden , dat je weet wat je wilt overbrengen.

We nemen PLAN VAN AANPAK nu globaal en doen het hoe je jezelf moet presenteren.

Orienteren of Analyseren

Je wilt jezelf of een product presenteren.. In dit geval nemen we gewoon aan dat je een werkstuk van jezelf presenteerd. Je moet je dus orienteren wat je nu wilt. Waar gaat je werkstuk over..?? Waarom wil je dit onderwerp en natuurlijk Hoe ga je het uitwerken

In dit geval ga je een werkstuk en presentatie maken over de Gilde opleidingen, Toerisme

Waarom wil je het gaan hebben over de Gilde Opleidingen??

Omdat je mensen wilt laten zien waarom dat je het over de gilde opleidingen zit en waarom dat zij dat ook moeten doen moet je laten zien wat er nou zo leuk is van de Gilde opleidingen.

Dit kun je allemaal vinden door informatie te verzamelen. Dit kan op verschillende manieren. Je gaat dus bij deze vorm op internet zoeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op www.gildeopleidingen.nl . Ook kun je mensen interviewen, die dus op die opleiding zitten. Dit kun je misschien wel filmen en je belangrijkste stuk laten zien.

Zo verzamel je een hele hoop spullen en heb je dus ook meteen georiënteerd.

Plannen.

Of je nu je werkstuk of Presentatie nou alleen of met een groep doet maakt met plannen geen verschil. Je moet plannen anders krijg je het nooit rond.

Je plant natuurlijk de tijd tussen wanneer je je presentatie gaat doen en wanneer je het hebt opgekregen in.

In deze tussentijd kun je voor jezelf opschrijven wanneer je wat gaat doen.

Hier onder volgen de onderwerpen die je moet uitwerken.. en in de GOEDE volgorde natuurlijk · omslag · titelblad, · inhoudsopgave, · inleiding, · kern, · slot, · bronnenlijst, · bijlagen (o.a. het logboek), · illustraties, tabellen, grafieken, · enkele algemene eisen.

Deze punten heb je allemaal.. Dit moet je allemaal plannen. Of het voor jou een goede volgorde is.. dat ligt helemaal aan jou. De een doet de inhoudsopgave later dan de andere..

Dit wil je ook lezen:

Uitvoeren

Natuurlijk moet je die punten ook allemaal uitvoeren.

Titelblad
In het Titel blad moet zitten : · titel (eventueel met ondertitel) (met hoofdletter, zonder punt) · rechtsonder: naam, klas, vak, docent, datum
Inhoudsopgave
Een inhoudsopgave is verplicht
Inleiding
De inleiding bevat ten minste · een beschrijving van waarom dat je dat onderwerp heb gekozen. · de hoofdvraag en eventueel de hypothese; · de deelvragen (indien geformuleerd); · een globale beschrijving van de gevolgde werkwijze en de gebruikte bronnen; · de zin die het maken van dit werkstuk voor jou heeft gehad. De kern
De kern bestaat uit verschillende hoofdstukken die elk voorzien zijn van een titel. Elk hoofdstuk begint op een nieuwe pagina. Het geheel moet een logische en heldere opbouw te zien geven en in overeenstemming zijn met de door de docent gegeven opdrachten en/of adviezen. Elk hoofdstuk moet een antwoord geven op (één van) de in de inleiding geformuleerde vragen.

Het slot
Het slot moet duidelijk aansluiten bij de inleiding en mag geen nieuwe informatie bevatten. Het geeft een beschrijving van de conclusie, de eigen mening, aanbevelingen en/of een samenvatting van de hoofdpunten.

De bronnenlijst
De bronnenlijst geeft een overzicht van de gebruikte informatiebronnen. Orden je informatiebronnen in deze lijst alfabetisch op schrijversnaam. Bij het opstellen van de titelbeschrijvingen voor de bronnenlijst gelden de volgende regels: Bijlage
Materiaal dat van essentieel belang is voor een goed begrip van de tekst of waar regelmatig naar verwezen wordt, moet als bijlage worden toegevoegd. Deze bijlagen moeten voorzien zijn van een nummer/letter en van een titel en zo ook in de inhoudsopgave worden genoemd. Verwijs in de hoofdtekst duidelijk naar eventuele bijlagen. Een verplichte bijlage bij ieder werkstuk is je logboek

Illustraties, tabellen en grafieken
Illustraties, tabellen en grafieken moeten een wezenlijke aanvulling vormen op de tekst. Illustraties moeten voorzien zijn van een korte, verklarende tekst en een bronvermelding. Tabellen en grafieken moeten voorzien zijn van een nummer en (eventueel) van een bronvermelding als volgt: Bron: (titel), plaats, jaar, pag. nr.

Algemene eisen
Naast bovenstaande eisen worden nog de volgende eisen gesteld aan je werkstuk: · overzichtelijk en netjes (regels wit), goed leesbaar (geschreven of getypt) en in correct Nederlands gesteld; · A4-formaat, eenzijdig beschreven met links en rechts een ruime marge; · genummerde bladzijden; hoofdstukken en paragrafen voorzien van titels.

Als je deze punten allemaal hebt uitgewerkt op papier en een mooi werkstuk hebt gemaakt. Heb je een werkstuk klaar..

Wij doen er nog een stapje boven op. Je maakt er ook nog een presentatie over. Je kunt je op verschillende manieren presenteren

Met Presenteren moet je ALTIJD op een aantal dingen letten nl.

· Je ziet er verzorgd uit. · Je straalt uit dat je het leuk vond dat je de presentatie mag doen.. ( ook al is dit niet het geval.. je moet je presenteren.. later krijg je ook dingen die je moet doen die je niet zo leuk vind. Altijd blijven lachen ) · Je hebt een hele boel voorbereid · Je praat op een goede en verstaan bare manier · Je praat niet te snel · Je geeft je “ publiek” ook de kans om vragen te stellen, als ze iets niet snappen.

Na dat je hier op geoefend hebt, kun je beginnen met je presentatie. Je presentatie kun je ook nog uit breiden met andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld een vlag van de gilde opleidingen in de ruimte hangen/leggen. Schoolgidsen van Gilde opleidingen voor iedereen klaar leggen. Misschien ook nog wat te drinken daar dat er niet is. Evalueren.

De opdracht gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Na dat je hier op geoefend hebt, kun je beginnen met je presentatie. Je presentatie kun je ook nog uit breiden met andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld een vlag van de gilde opleidingen in de ruimte hangen/leggen. Schoolgidsen van Gilde opleidingen voor iedereen klaar leggen. Misschien ook nog wat te drinken daar dat er niet is. Evalueren.

Nadat je ( Hopelijk) een goede en succesvolle presentatie hebt gedaan ga je evalueren. Je gaat na je presentatie de mensen vragen, of ze nog vragen hebben, die beantwoord je dan ook. ook vraag je aan je publiek wat er goed en wat er fout ging.

Hier leer je het meest van.

Stel: Je ging over hele belangrijke informatie veel te snel doorheen, dan weet je dus dat je je de volgende keer meer moet verdiepen in de stof, en je moet realiseren wat je doelgroep het interessants vind.. Iedere doelgroep vind het anders.

Als je deze presentatie geeft aan mensen die bij jou in de klas zitten dat willen die nieuwe dingen horen. Dus ga je wat sneller en wat korter over de “ basis “ stof heen.

Nadat je je werkstuk terug hebt van leraar kun je het beste ook aan je leraar vragen wat hij/zij er van vond. Wat was goed wat was slecht.

Dit kun je dan altijd nog gaan aanpassen. Dit heb je altijd nodig dus verdiep je daar ook in !!

REACTIES

R.

R.

wat een bagger, niks aan. je kan beter een goed boek lezen.

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.