Pasen

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 393 woorden
  • 26 maart 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Wat is Pasen?

Wat is Pasen? Uit een onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de Nederlandse jeugd niet eens weet waarom we Pasen vieren. Dat is best raar omdat toch iedereen Pasen viert en er worden jaarlijks miljoenen euro’s aan Pasen uitgegeven.

Ongeveer iedereen weet wel dat Jezus stierf aan het kruis. Dit gebeurde niet op Pasen. Dit gebeurde op goede vrijdag, dat is de vrijdag voor Pasen en de dag na witte donderdag.
Maar wat is Pasen en witte donderdag dan? Nou, witte donderdag is de dag voordat Jezus gekruisigd wordt. Op die dag was het laatste avondmaal en zei Jezus ook al dat hij verraden zou worden. Hij werd diezelfde avond nog gevangengenomen door de Romeinen. De dag erna werd hij gekruisigd, goede vrijdag dus.

Raar natuurlijk dat de dag dat Jezus doodgaat GOEDE vrijdag genoemd word, er is toch helemaal niks goeds aan dat Jezus opgehangen werd aan dat kruis? Dit komt, omdat Jezus stierf voor de zonden van de mens. Zelf zei hij ook dat het onvermijdelijk was en dat men niet om hem moest treuren, dus uit respect voor Jezus word het goede vrijdag genoemd.

Drie dagen na goede vrijdag is het paasfeest. Het paasfeest zelf gaat om de opstanding van Jezus. Op die dag ging Maria naar de grot waar het lijk was Jezus in lag. Er lag normaal een grote steen voor die grot maar die was verschoven. Als je goed nadenkt verwacht je niet meteen dat Jezus opgestaan is uit de dood, maar dat er “gewoon” mensen zijn graf binnengeslopen zijn om te kijken of er nog wat je stelen valt. Het lijk van Jezus was ook weg. Daarna zag Maria iemand lopen, Jezus. Zij gaat overstuur naar de volgelingen was Jezus, niet zo raar ook als je net een wandelend lijk gezien hebt. Daar vertelde ze dat Jezus nog leeft en dat ze hem gezien heeft. De andere zeiden dat het onzin is en dat ze nog te erg overstuur is, maar toen Jezus daarna steeds meer gespot werd geloofden ze dat Jezus nog rondliep op aarde.

Pasen is dus een belangrijke Christelijke feestdag. Ik hoop dat dit artikel dit duidelijk heeft gemaakt. Het gaat dus niet over de paashaas of eierenverven en dergelijke, hoewel dit natuurlijk ook erg leuk is en nu gewoon bij het Paasfeest hoort.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.