Opdracht 20

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 441 woorden
  • 3 oktober 2003
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode

Opdacht 20

Iedereen weet wel dat er in de wereld veel verschil is tussen het ene land en het andere land. Zoals verschil in cultuur, armoede, natuur en klimaat. Maar is het wel zo negatief als er in een land een andere cultuur of een ander klimaat heeft. Je kunt beter niet gelijk naar de negatieve kenmerken kijken, maar eerst naar de positieve kenmerken.

Israël: In Israël zou ik liever niet op dit moment willen wonen vanwege de onrust in het land. De vele terroristische aanslagen, de ligging tussen Arabische landen die de Palestijnen steunen en Israël het liefst zouden verslaan. De Palestijnen zullen waarschijnlijk pas ophouden met de aanslagen als al hun eisen door Israël worden ingewilligd en Israël zal dat nooit accepteren. Dus de kans is klein dat de aanslagen zullen stoppen.

China: In China zou ik liever ook niet willen wonen. Er heerst een dictatuur en mag dus niet voor je mening uit komen en je mag er bijvoorbeeld niet onbeperkt kinderen krijgen. Als je te veel kinderen krijgt worden ze vermoord voor je ogen. En in de arme gebieden is er een veel te hoge bevolkingsdichtheid. En natuurlijk ook dat daar veel natuurrampen voorkomen, zoals overstromingen en aardbevingen.

Verenigde Staten: Ik zou liever ook niet in de Verenigde Staten willen wonen. Het is zo`n groot land dat je meerdere uren moet reizen om in een andere stad te komen. En door de aanslagen van 11 september zou ik er ook niet willen wonen. Er is daardoor zoveel leed onder de mensen en de angst dat zoiets weer gaat gebeuren.

Nederlandse Antillen: Op de Nederlandse Antillen zou ik liever ook niet willen wonen. Vanwege de zwakke economie, de afgelegenheid van het gebied en de lage hoeveelheid sociale voorzieningen. Het mag dan wel bij Nederland horen maar de Nederlandse welvaart is hier echter vet te zoeken. De mensen moeten erg hard werken om te kunnen overleven en het toerisme is lang niet zo winstgevend als het zo moeten zijn. En er is veel maffia in het land.

Frankrijk: In Frankrijk zou ik wel graag willen wonen. Het is een mooi land met mooie natuur en een niet te hoge bevolkingsdichtheid. Het land is niet te groot, zoals de Verenigde Staten en de welvaart is goed. Er zijn mooie gebouwen uit de Romeinse cultuur overgebleven. En in Parijn heb je natuurlijk alles.

Naar de hand van deze voorbeelden was te zien dat de meeste landen zowel positieve als negatieve kenmerken hebben. Deze kenmerken kunnen erg uiteen lopen van zowel mens als natuur. Toch is het vaak de mens die een land een erg negatief kenmerk geeft

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.