Manieren (h1, opdracht 4)

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas vwo | 288 woorden
  • 28 augustus 2003
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
46 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De manieren van de scholieren Onbeleefde Scholieren: Het komt steeds vaker voor: onbeleefde scholieren. Heel veel jongeren gaan helemaal de verkeerde kant op. Ze hebben geen respect meer voor hun school, maar ook niet voor de buitenwereld. Het blijkt een gewoonte te worden om te laat te komen in de lessen of gewoon niet te komen. Sommige leraren kunnen hun leerlingen nauwelijks meer aan. “Het is gewoon te erg om waar te zijn” zegt een lerares, “Mijn leerlingen luisteren niet meer naar me. Als ik ze er uit stuur, blijven ze gewoon zitten. Iedereen loopt wel 4 weken achter.” Veel leraren zijn het hier mee eens. Het is verschrikkelijk hoe de leerlingen zich gedragen. De leraar aanspreken: De leraren kunnen er niet meer tegen. Vooral de manier waarop de leerlingen hun leraar aanspreken valt niet te waarderen: “Wil je ff m’n pen oppakken?” of “Ik ga naar de wc!” Veel leraren kunnen het niet waarderen dat een leerling ‘je’ tegen hen zegt. Ze noemen dit een belediging en vinden dat de scholieren

de leraar met u aan moeten spreken, en het netjes moeten vragen om naar de wc te gaan. Pesten en buitensluiten: Ook het pesten van de ‘studies’ en het buitensluiten van de ‘anderen’ kunnen de leraren niet meer voorkomen. Op veel scholen komt het steeds meer voor. “De enige die nog normaal in de klas doen, worden erg gepest, en gaan daardoor spijbelen van school.” zegt een leraar. De grootste pestkoppen moeten soms wel een uur nakomen, maar komen dan niet opdagen. Opvoeding: De meeste onbeleefde scholieren krijgen thuis maar weinig aandacht. Doordat ze dus een slechte opvoeding hebben gehad, zijn zij de verkeerde kant op gegaan. De ouders hebben blijkbaar geen aandacht voor hun kind.

REACTIES

R.

R.

He bedankt voor die Nederlands opdracht.
Ik was mijn boek vergeten dus keek ik even op scholieren en zag precies wat ik zocht.
Nu hoef ik tenminste niet vroeg te meldenb omdat ik mijn huiswerk toch gemaakt heb.

Hartstikke bedankt,
Ruben,
Woerden

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.