Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Limburg

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas mbo | 1168 woorden
  • 18 februari 2006
  • 16 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 16 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Zuid-Limburg.
Niet voor niets is het toerisme in Zuid-Limburg al meer dan 100 jaar oud. Het mooie landschap, de toeristische attracties, uitstekende accommodaties, de vele grote en kleine evenementen en eetgelegenheden met een eigen culinaire stijl vormen samen een uniek stukje Limburg.

Noord- en midden-Limburg
Gastvrijheid, ruimte, een groene, natuurrijke omgeving en genoeg mogelijkheden voor een dagje uit: dat vindt u overal in Noord- en Midden-Limburg. Toch zijn er binnen de regio natuurlijk ook verschillen. Gelukkig wel: juist die afwisseling maakt Noord- en Midden-Limburg tot zo’n aantrekkelijk vakantiegebied!
Op basis van het landschap onderscheiden we drie deelregio’s:

•‘Land van Peel en Maas’, tussen Brabant en de Maas;
•‘De Maasduinen’, van het noordelijkste puntje van de provincie tot en met Venlo, en
•‘De Maasplassen’ bij Roermond.


•Bottrop-Kirchhellen Warner Bros. Movie World Germany
•Horst Het Aardbeienland
•Kalkar Wunderland Kalkar
•Meijel Raspberry Max
•Sevenum Toverland
•Tegelen Speelpark klein zwitserland
•Velden AdventureWorld of Taurus
•Kevelaer-Twisteden (Duitsland NiederRheinpark Plantaria
•Meijel Bijenpark Molania
•Overloon ZooParc Overloon

Limburg algemeen.
Stel je een plek voor waar je eindeloos kan fietsen door de prachtigste natuur, veilig, ver weg van auto’s, over brede wegen, zonder gaten of hobbels. Waar mensen je onderweg vriendelijk groeten. Waar je op een zonnig terrasje kan genieten van een lekkere verfrissing of een heerlijk streekgerecht. Waar je niet hoeft te knoeien met verwarrende kaarten en ingewikkelde wegbeschrijvingen. Waar je ’s avonds in een gastvrij hotelletje kan uitrusten, terwijl ook je fiets de beste zorgen krijgt. Kortom, waar je zalig zorgeloos kan fietsen en genieten… Zo’n hemelse plek bestaat echt: Fietsparadijs Limburg!

Cultuur.
Het culturele aanbod in Limburg is heel uitgebreid. Verschillende musea leren je meer over verleden, heden en toekomst. In Hasselt kan je bijvoorbeeld naar het Nationaal Jenevermuseum en het modemuseum, in het Tongerse Gallo-Romeins Museum verneem je alles over het verleden van de oudste stad van België, er is het Museum van de Vlaamse Minderbroeders in Sint-Truiden, de oudste privé-apotheek van het land bevindt zich in het Maaseikse Museactron, … En laten we zeker het Openluchtmuseum van Bokrijk niet vergeten, waar Vlaanderen anno 1850 weer tot leven komt. Maar niet alleen musea zorgen voor het uitgebreide culturele aanbod in Limburg. Je kan er ook molens en kastelen bezoeken, aan culturele evenementen is er ook geen gebrek en als je de typisch Limburgse streekcultuur wil opsnuiven moet je zeker eens een bezoek brengen aan een Limburgs ambachtelijk bedrijf. De Limburgse streekproducten zijn om duimen en vingers bij af te likken.


Park Gravenrode.
Park Gravenrode is een belangrijk toeristisch-recreatief gebied in ontwikkeling in Parkstad Limburg, de voormalige Oostelijke Mijnstreek. In een 700 hectaren groen gebied tussen Kerkrade en Landgraaf zijn inmiddels al tal van attracties gerealiseerd waaronder Themapark Mondo Verde en SnowWorld. In 2005 worden de poorten van Gaia-Park geopend, een groot thematisch dierenpark dat uniek is in zijn soort in West-Europa. Park Gravenrode beschikt verder over Industrion, Provinciaal Museum voor Industrie en Samenleving in Kerkrade, een stoomtreintraject, een botanische tuin, Megaland (waar o.a. elk jaar het beroemde Pinkpop-festival wordt gehouden) en diverse prachtige horeca-gelegenheden.

GaiaPark opent 23 april 2005 haar deuren
GaiaPark Kerkrade Zoo is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw ontworpen én gebouwd is. Een moderne dierentuin dus, waar de dieren in ruime, natuurlijke verblijven leven. GaiaPark Kerkrade is bovendien het eerste dierenpark met één centraal thema: de Gaia-gedachte. De naam van het park verwijst dan ook naar Gaia, de Griekse godin van de aarde, het “moeder aarde symbool” uit de oudheid. Maar “Gaia” staat ook voor een nieuwe kijk op de levende aarde. GaiaPark is dus een spannend, modern themapark.
Hoewel het Gaia-concept vrij ingewikkeld klinkt, zal GaiaPark juist voor kinderen een geweldige attractie zijn! Binnen GaiaPark staan ‘beleving’ en ‘ervaren’ namelijk centraal. In verschillende leefgebieden, wonen ruim 80 diersoorten in een natuurlijke omgeving. In combinatie met leuke informatie die overal door het park op educatieve panelen te vinden is en spannende opdrachten in de diverse speurtochten, levert een bezoek aan GaiaPark een unieke ervaring op!

Dieren, die het park zeker zullen gaan
bevolken, zijn: zebra's, jachtluipaarden, giraffes, kudu's, springbokken, przewalsky-paarden, wolven, diverse vissoorten, otters, wilde zwijnen, elanden, lynxen, uilen, muskus-ossen, wisenten, rendieren, veelvraten, reeën, gorilla's, bongo's, tapirs, slingerapen en capibara's.

Stoomtrein.
Gedurende het hoofdseizoen onderhoudt de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij vanaf medio april op zondag en woensdag een dienstregeling met twee treinen op het baanvak Schin op Geul - Simpelveld - Kerkrade. In juli en augustus wordt er ook op donderdag gereden. Verder is er nog een aantal bijzondere rijdagen. Met ingang van de zomerdienstregeling wordt ook het traject Simpelveld - Bocholtz - Vetschau (D) opgenomen in de dienstregeling. Op rijdagen is de restauratie van ons station in Simpelveld geopend, evenals het Winkeltje. ZLSM-souvenirs en andere 'spoorse spullen' zijn daar te koop.
Botanische tuin.
Bomen, planten en heesters uit de gehele wereld
Een Botanische Tuin stelt zich tot doel het verzamelen van planten uit de gehele wereld, deze te onderzoeken en te presenteren aan het publiek. Een grote verscheidenheid aan bomen, heesters en planten uit de gematigde zones van heel de wereld, samen met planten uit de inheemse en Limburgse flora zijn hier samengebracht rondom de gazons, paden en vijver. De tuin is 1,5 ha groot maar lijkt door de vele doorkijkjes veel groter.

Maasplassen
Stelt u zich eens voor: u kampeert in een watersportgebied, met boeiende historische plaatsen aan wal en vlakbij een Nationaal Park. Dat is kamperen in het Maasplassengebied!
U kunt er lekker een dagje naar het strand, surf-, zeil- of waterskilessen volgen, maar ook mooie boottochten maken en de dorpjes en steden langs het water ontdekken. Soms stapt u vanuit de boot zó de stad in. Genoeg te beleven op, rond en in het Midden-Limburgse water!
De Maasplassen, een spetterende vakantie!

Vuursteenmijn
Aan de zuidzijde van de Plenkertstraat in Valkenburg a/d Geul liggen diverse overblijfselen van een prehistorische vuursteenmijn. Dit archeologische monument is 4500 jaar oud en is uniek in zijn soort, omdat het naast de drie te bezoeken ondergrondse mijnen in Polen, Engeland en Rijckholt de enige mijn in Europa is die voor het publiek in de buitenruimte te bezichtigen is. Zo zijn er resten te zien van verticale schachtwanden, horizontale galerijen, goed bewaarde haksporen en vuursteenknollen.
Een wand van mergelkleurig gepigmenteerd beton volgt de bocht van de Plenkertstraat en beschermt het archeologisch monument. Hoge portalen aan beide uiteinden van deze 50 meter lange wand markeren de toegang tot de overdekte gaanderij. Perforaties in de wand geven zicht op de restanten van de vuursteenmijn. De horizontale en verticale kijkspleten alsmede de ronde gaten zijn zo geplaatst dat de bezoeker gefocust wordt op de specifieke elementen en details.
Survivals
In het schitterende heuvellandschap rondom Valkenburg heeft ASP Adventure een survivaltocht voor u uitgezet waarbij allerlei hindernissen overwonnen moeten worden. Samen met uw groep gaat u op pad. Samenwerking is van uiterst belang om deze tocht te kunnen volbrengen. Gezelligheid en genieten van de schitterende natuur zijn enkele van de beloningen die u hiervoor terugkrijgt. De tocht is zodanig in elkaar gezet dat iedereen die 2 uurtjes kan wandelen en een beetje kan fietsen deze tocht kan meemaken

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.