Hot or not: your choice door Carry Slee

Beoordeling 8.9
Foto van een scholier
Boekcover Hot or not: your choice
Shadow
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas vwo | 961 woorden
  • 7 februari 2016
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 8.9
15 keer beoordeeld

Boekcover Hot or not: your choice
Shadow
Hot or not: your choice door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Naam: -

Klas: 1HAb

Datum: 15-5-2014

Boek: Hot or not: your choice.

Geschreven door: Carry Slee

 

 Beschrijving belangrijkste personages

Coco (hoofdpersoon 1): Coco is een meisje van 15 jaar, houdt van breakdancen en van jongens op internet bekijken. Ze valt vaak op verkeerde types en haar droom is om model te worden. Ze heeft een jongen ontmoet, hij heet Boy en helpt haar met haar modellen carrière.

Joël (hoofdpersoon 2): Joël is een jongen, hij heeft een tweelingzus (Sofie)en zijn beste vriendin is Coco. Hij heeft een strenge vader, die buitelanders discrimineert.

Sofie: Sofie is de tweelingzus van Joël. Ze is blij dat Joël haar zo goed helpt met het geheim houden van haar vriend Najib.

Najib: Najib is de Marokkaanse vriend van Sofie. Hij houdt van voetbal en weet dat de vader van Sofie en Joël, buitenlanders discrimineert

Boy: Boy is een player en de vriend van veel meisjes, onder andere van Coco en Yoice. Zijn doel is om naaktfoto’s van meisjes op internet te zetten. Hij gebruikt niet zijn echte naam omdat hij anders, door de politie gepakt kan worden. Zijn echte naam is Vincent.

Wat hebben de personen met elkaar te maken en wat vinden zij van elkaar?

Coco en Joël: Coco is de beste vriendin van Joël. Ze zijn heel close, vaak denken mensen dat ze een relatie met elkaar hebben.

Yoice en Coco: Yoice en Coco zijn allebei verliefd op Boy. Ze komen erachter dat hij meerdere vriendinnen heeft en naaktfoto’s wil maken. Als zij erachter komen dat hij een player is die meisjes misbruikt, willen ze hem terugpakken.

Joël en Boy: Joël komt er achter dat Boy een onbetrouwbare jongen is en meerdere meisjes aan het lijntje houdt.

Hoe veranderen zij?

Yoice en Coco: Yoice en Coco zijn eerste verliefd op Boy en willen later ze niets meer met hem te maken hebben.

Vader van Sofie en Joël: Najib redt de vader van Sofie en Joël bij een auto-ongeluk. Daardoor leren ze elkaar beter kennen en accepteert de vader hem, als de vriend van zijn dochter.

Coco: Coco is naïef en goedgelovig. Nadat zij merkt dat ze bedrogen is veranderd zij. Ze let nu beter op met wie ze omgaat en laat zich niet meer gebruiken.

Boy: Boy wordt gepakt door de politie en heeft een strafblad gekregen. Hij heeft belooft dat hij dit soort dingen nooit meer doet.

Beschrijving van de spanning in het verhaal

Er gebeuren een aantal spannende dingen in het boek, waardoor het boek leuk wordt.

Het verhaal begint met Coco, ze wil graag model wil worden en leert Boy op internet kennen. Hij wil haar helpen met haar modellen carrière. Haar beste vriend Joël, waarschuwt haar. Joël zegt: “Boy is een player en wil misbruik van je maken. Gelooft Coco haar beste vriend Joël, dan is het Hot. Vertrouwd ze de foute jongen, Boy dan is het Not. Waar de keuze wordt gemaakt komt de cliffhanger. Je kan zelf kiezen welke kant van het verhaal je kiest. Het boek wordt dan in 2 aparte delen gesplitst. Kies je de kant van Boy en Coco (verhaallijn 1) of Joël en Coco (verhaallijn 2).

 

Verhaallijn 1

Boy vraagt aan Coco of ze in haar bikini kan staan. Later ook of ze haar broekje en topje uit doet. Als ze op internet kijkt schrikt ze, ze ziet allemaal naaktfoto’s van zichzelf.

 

Welke aspecten gebruikt de schrijver om het boek spannend te maken en daarvan de uitleg?

-Liefde, Coco gelooft in de liefde tussen Boy en haar.                                                                

-Naaktfoto’s, Boy plaats naaktfoto’s van Coco en andere meiden.

-Bedrog, Boy heeft Coco bedrogen.

-Politie, Boy is door de politie opgepakt.

-Strafblad, doordat Boy naaktfoto’s van meisjes op internet zet, krijgt hij een strafblad.

 

Verhaallijn 2

Coco gaat mee met Joël. Hij heeft gelijk Boy houdt meerdere meisjes aan het lijntje. Met Yoice (ook een slachtoffer van Boy) plaatsen ze een oproep, op internet. Daarin vragen ze wie Boy nog meer bedrogen heeft. Daarop reageren nog andere meiden. Ze gaan met z’n alle een plan bedenken. Ook heeft Joël zelf ook een probleem de vader is er achter gekomen dat Sofie en Joël hem hebben bedrogen om Sofie zo vaak mogelijk bij Najib te laten zijn. Ze verstoppen zich in de Villa. Als de vader er achter komt dat ze weg zijn. Gaat hij ze zoeken hij is overstuur en raakt de macht over het stuur kwijt. Hij rijdt in kade. Najib fiets langs en redt de man uit de kade. Hoe het verder afloopt….

 

Welke aspecten gebruikt de schrijver om het boek spannend te maken en een uitleg de uitleg?

-Bedrog, Coco is door Boy bedrogen.

-Terugpakken, Coco en Yoice gaan Boy terugpakken.

-Liegen, Boy liegt tegen Coco.

-Teleurstelling, Coco is teleurgesteld in Boy.

-Keuzes maken, Coco maakt de keus om in Joël te geloven.

-Carrière, Coco wil model worden. als er naaktfoto’s van haar geplaats worden, lukt dit niet gelukt.

-Discriminatie: De vader van Joël en Sofie discrimineert Najib.

 

 

 

 

 

 

REACTIES

L.

L.

Goed verslag! De woordkeuze kon wel iets beter.

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hot or not: your choice door Carry Slee"