Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Hoofdstuk 6, opdrachten 18-22

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 687 woorden
  • 3 oktober 2003
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
63 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Opdracht 18. Standpunt: ik vind dat schooluniformen moeten terug ingevoerd worden . Hoofdargument Subargument Tegenargument Weerlegging. iedereen moet gelijk zijn en kleding maakt daar alleen maar onderscheid in. er word dan niet meer gepest(minder) Kleren zijn niet de enige reden om iemand te pesten. er zullen veel pesterijen stoppen.

Het zou de ouders van het kind veel moeite besparen omdat ze geen kleren hoeven te kopen voor op school. Het kost minder geld om een uniform het hele jaar te hebben i.p.v. Steeds vernieuwen. in hun vrije tijd zullen ze toch hun eigen stijl kleren dragen. Daar zullen ze het gros van hun klasgenoten niet zien.

De schoolresultaten zullen omhoog gaan want er is minder stress De kinderen zullen zich veel beter voelen. en zelfverzekerder. Het scheelt de kinderen niet zoveel wat hun punten zijn. Ze zullen zich er niet beter door voelen. Voor sommigen zijn cijfers erg belangrijk.

Kinderen kunnen zichzelf zijn in uniform De kinderen zullen hun omgeving fijner vinden om in te leven er kan een identiteitscrisis ontstaan Dat is na hun schooltijd afgelopen.

Opdracht 19! Het concept van mijn samenvatting.

Schooluniformen verplicht?

Het is een vraag die vele mensen onder andere kinderen ouders en leraren bezig houd. Ze hebben allemaal hun belangen bij het invoeren of het niet invoeren van het schooluniform. Sommigen zijn erbij gebaat maar de anderen die hebben er helemaal geen profijt van. Deze tekst zal alle aspecten over schooluniformen aan het licht brengen vanuit het standpunt dat het schooluniform moet ingevoerd worden.

in enkele landen is het verplicht om een schooluniform te dragen, in Nederland is dit (nog) niet verplicht aangezien deze regel nog niet in de grondwet vermeld staat. Wel word er over gediscussieerd om het schooluniform in te voeren, maar erg waarschijnlijk komt het niet door. De standpunten en meningen zijn over dit onderwerp erg verdeeld. Zo geven de mensen die voor schooluniformen zijn dit argument: alle kinderen zijn gelijk en door ze gewone kleren aan te laten trekken zie je ook geen verschillen in rijkdom. Bijv. als iemand heel arm is dan kan men dat niet zien. Daardoor zal er ook minder gepest worden en zullen de kinderen zich beter voelen in hun leefomgeving. Maar volgens sommige mensen zullen de pesterijen niet stoppen omdat dat niet de nummer een pestreden is.

Kinderen hebben uniformen nodig om zichzelf te kunnen zijn temidden van hun medescholieren, Dit zal ook bijdragen tot een fijnere en leukere leef en leeromgeving van de scholieren waardoor hun prestaties bevorderd zullen zijn. Maar ook daar zit een nadeel aan gekleefd, De kinderen zouden zomaar tegen een identiteitcrisis aan kunnen lopen. Daardoor zouden de resultaten slechter worden en zou het fenomeen schooluniformen zou juist averechts werken.

ook ’s morgens is het soms een drama voor de ouders van de kinderen om de kinderen aan te kleden. Dit leidt vaak tot ruzies en ergernissen onder de familie en daar kunnen de schoolresultaten onder lijden, en ook is het duur om steeds nieuwe kleren te kopen voor het kind. om gewoon een tweedelig pak te kopen ben je goedkoper uit, hier tegenover staat echter
dat de kinderen buiten school toch nog hun eigen stijl kleren dragen en zich niets aantrekken van hun leefomgeving en hoe ze er op school uit moeten zien.

De cijfers van de kinderen zijn het allerbelangrijkste uit een schoolbestaan en dus moeten die gestimuleerd worden. Dit kan alleen door een goede leefomgeving, en goede omstandigheden. Deze worden gestimuleerd door factoren die het pesten en dergelijke uitbannen, zoals schooluniformen!! als een kind gepest word dan zijn die omstandigheden niet van toepassing en dus worden de cijfers er ook niet beter op. aangezien sommige mensen hun school carrière niet zo belangrijk achten is het niet zo een grote ramp.

Concluderend is iedereen gebaat bij de schooluniformen, aangezien de ouders en de kinderen er profijt van hebben. Zo kunnen de kinderen niet meer gepest worden om hun kleding en hoeven de ouders niet elke morgen een drama te ondergaan met betrekking tot de kleding van hun kind. en er zijn ongetwijfeld nog veel en veel meer redenen voor het terug invoeren van de schooluniformen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.