Gedichten

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vwo | 334 woorden
  • 5 januari 2002
  • 88 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
88 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Leesdossier 2 gedichten.

De twee gedichten die ik heb gekozen komen uit "Verzamelde gedichten" door Paul van Ostijen, uitgegeven in 1987 bij uitgeverij Bert Bakker in Amsterdam.

Verder stond er op de kaft: "Music-hall" en "Het sieraad" De feesten van "Angst en Rijm" "Bezette stad" "Nagelaten gedichten".

Mijn eerste gedicht heet: "Verlangen".

Ik heb dit gedicht gekozen omdat ik het leuk vond, toen ik bij het kiezen van gedichten het gedicht "Verlangen" las.

In één zin: Meenge mooie meid heeft een minnaar die haar behoeften niet bevredigt. In dit gedicht is een situatie beschreven; de schrijver schrijft over een vrouw die een wilde nacht heeft, maar liever gaat slapen omdat zij toch niet bevredigd wordt.

Verklaar de titel: De vrouw (meenge mooie meid) verlangt naar het genot, dat zich niet bieden wou.

Ik vind het wel een leuk gedicht, het is op een leuke manier geschreven en na de 2e keer lezen begreep ik het gedicht bijna helemaal.

Mijn tweede gedicht heet: "Wederzien".

Ik heb dit gekozen omdat het me leuk leek om dit gedicht een keer te verklaren.

In één zin: Het gaat over een man die weer verliefd wordt op een vrouw die weer is teruggekeerd in zijn leven. In dit gedicht wordt een gevoel beschreven: namelijk wat die man weer voor die vrouw voelt en hoe hij weer afhankelijk van haar wordt. Verklaar de titel: Hij ziet de vrouw weer opnieuw wederzien.

Ik vind het geen mooi gedicht, maar ik vind het wel leuk: de man is zwak want hij valt weer voor de vrouw.

"Wederzien" vond ik na één keer lezen het makkelijkst te begrijpen, geen van beide gedichten vond ik echt moeilijk. Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor "Verlangen", dat is ook het gedicht dat me het meest aanspreekt. Ik weet niet waarom, ik vind het gedicht gewoon leuk. "Wederzien" spreekt me minder aan omdat je er niet bij hoeft na te denken, je leest het en dat was het dan. Er zit niet echt een gedachte achter.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.