Opdracht 32: politiek

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 444 woorden
  • 15 november 2001
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
60 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdracht 32

1 Werkgelegenheid: a – VVD b - PvdA c - VVD

2 Sociale uitkeringen: a – PvdA b - VVD c - PvdA

3 Milieu: a – CDA / VVD b – Groenlinks c – CDA

4 Veiligheid: a – CDA b – PvdA c- VVD

5 Allochtone minderheden: a – VVD b – Groenlinks c - PvdA

a) 1. werkgelegenheid: b – PvdA De overheid moet bedrijven stimuleren om meer banen te scheppen en ook zelf voor nieuwe banen te zorgen voor schoolverlaters en langdurig werklozen. Wij kiezen dit antwoord omdat, dat het meeste nodig is in onze samenleving er moet wat aan die werklozen gebeuren ze moeten een baan krijgen anders hebben ze veel te weinig geld en kunnen ze niet goed voor hun eigen zorgen. 2. Sociale uitkeringen: a - PvdA De laagste uitkeringen moeten omhoog. Belastingfraude moet net zo streng worden bestraft als uitkeringsfraude. Wij kiezen dit antwoord omdat, wij vinden dat mensen meer geld moeten krijgen en dat belastingfraude net zo erg is als uitkeringsfraude. 3. Milieu: a - CDA / VVD Er is economische groei nodig om de aanpak van de milieuverontreiniging te betalen. De overheid moet algemene regels stellen,maar ook veel overlaten aan de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven en burgers. Wij kiezen dit antwoord omdat, het nodig is het milieu te verbeteren want het word nu heel erg vervuild en daar moet echt iets aan gedaan worden daarom moet de overheid regels stellen zodat het volk zich aan die regels gaat houden. Dan kunnen we er samen aan werken het milieu minder te vervuilen.

4. Veiligheid: a - PvdA Het gaat vooral om preventie door verbetering van het
onderwijs en aanpak van de (jeugd)werkloosheid. Als iemand toch een misdrijf begaat, moet er meer gebruik worden gemaakt van alternatieve straffen, zoals dienstverlening. Wij kiezen dit antwoord omdat, wij een werkstraf beter vinden dan in de gevangenis zitten. Want daklozen kunnen ook express een misdrijf plegen omdat zij dan onderdak krijgen in de gevangenis.

5. Allochtone minderheden: c - PvdA Allochtonen moeten zich zoveel mogelijk aanpassen, maar ook van Nederlanders wordt meer begrip en tolerantie verwacht. Door onderwijs moet de hoge werkloosheid onder allochtonen worden verminderd. Wij kiezen dit antwoord omdat, omdat wij vinden dat allochtonen recht hebben om te leven zonder alsmaar gediscrimineerd te worden. Ze moeten zich wel aanpassen aan het land. Dat voorkomt ook de meeste discriminatie.

b) Wij kiezen de PvdA

c) Door de meningen van de PvdA zal de samenleving flink vooruit gaan. De standpunten van de PvdA komen het meeste overeen met onze mening betreffende milieu, veiligheid, immigratie, werkgelegenheid, cultuur en maatschappij etc. De PvdA is goed voor de mensen met een modaal inkomen en voor de mensen met een uitkering.

d) De PvdA is waar ik voor ga, u toch ook?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.