Inleiding: Alcohol een groot probleem.
Iedereen weet dat Alcohol lekker is maar ook heel schadelijk in Nederland drinkt 70% van de jongeren teveel Alcohol. De regering is geschrokken van deze hoge aantal jongeren die teveel drinken. Ze proberen dit op te lossen met allemaal regels. Bijvoorbeeld onder de 16 geen alcohol.
Ingredienten Alcohol
Een alcoholische drank is een drank waar Ethanol in zit. Alcoholische dranken worden gemaakt met gisting van granen met suiker of druiven(wijn) Dranken waar minder dan 15% alcohol in zit worden zwakke alcoholisch dranken genoemd. En meer dan 15% procent zijn sterke alcoholische dranken.
Licht alcoholische dranken mag je niet aan Belgische en Nederlandse jongeren onder de 16 jaar verkopen of aanbieden. Vanaf 16 jaar mag je lichte alcoholische dranken nemen. Voor sterke alcoholische dranken moet je ouder zijn dan 18 jaar dan heb je het over jenever en wodka enz..
Reclames stop alcohol.
De regering probeert actie te voeren met reclames en posters. Bijvoorbeeld de reclame van BOB daar kan je mee thuis komen en de reclame van DRANK.
Alcohol Genotmiddel
Dranken met alcohol zoals bier en wijn, zijn duidelijke genotsmiddelen. Alcohol wordt vanwege de fysiek verslavende werking is drank een onderdeel van harddrugs.
Alcohol werkt standaard op twee niveaus. Het beïnvloedt de normale werking van het zenuwstelsel en het veroorzaakt andere lichamelijke klachten. Deze kunnen vaak direct of na het innemen van de drank of na een lange tijd
Effecten van 1 tot 20 glazen Alcohol
1 glas: Warm gevoel en verandering van gedrag.
Nog niet strafbaar je mag nog rijden en varen .
Sterkere gedragsverandering
Sneller kwaad worden en vertellen over allemaal dingen.
Je begint te lallen en te waggelen.
Zeer dronken je weet niet meer wat je doet. Black outs.
20 glazen: Je kan in coma ranken in slaap vallen en er is een risico van ademstilstand of hartstilstand.
Erfelijkheid
Wetenschappers zijn er achter gekomen dat jongeren die Alcoholist zijn (of andere verslavingen) dat dit soms erfelijk bepaald is.
Verschillende fasen
• Sociale drinker
Je drinkt voor de gezelligheid
• Middenstadium
Je word agressiever
• Laat stadium
Je word nog agressiever je kan leveraantasting oplopen of een hartaanval.
Nieuwe regels
Sommige partijen willen nieuwe regels over alcohol bijvoorbeeld dat je met oud en nieuw alleen vuurwerk mag afsteken als je nuchter bent en niet drinkt. Ook zijn de alcohol controle,s scherp toegenomen.
Comazuipen
De naam comazuipen betekent meer drank nemen dan je hebben kunt (dit gaat vooral over jongeren) Bij comazuipen word meestal gebruik gemaakt van sterke dranken bijvoorbeeld tequila ,whisky en wodka. Maar sommige jongeren comazuipen met lichtere drankjes zoals Bacardi Breezer. Het comazuipen leidt tot gevaarlijke omstandigheden zoals opgenomen worden in het ziekenhuis (hierbij moeten dokters jongeren om de zoveel tijd wakker maken dat ze niet weer in coma raken)
De naam comazuipen is afgeleid van het Duitse woord Komasaufen.

Slot
Er zullen elke keer nieuwe regels bedacht worden om alcohol te stoppen. Maar uiteindelijk zal het een keer stoppen en zal het helemaal verboden worden voor jongeren.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.