Jongeren van vandaag

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 633 woorden
  • 1 oktober 2001
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

JONGEREN ANNO 2000

Wat zijn de jongeren vandaag? Ze worden criminelen, junkies en roekeloze chauffeurs genoemd, maar zijn ze dat allemaal? Er wordt zo vlug gezegd: “de jeugd van vandaag toch, waar gaat dat naartoe?” De mensen die dit zeggen zijn misschien vergeten hoe het was om jong te zijn… of is er zoveel veranderd?
Het is helemaal niet gemakkelijk om jong te zijn vandaag. Probeer maar eens op te groeien in een maatschappij als deze vandaag. Gemakkelijk is anders, overal schuilt er gevaar.
Neem nu het drugsprobleem, iedereen experimenteert wel eens.
Waarom nemen jongeren drugs? Om uit de realiteit te vluchten of om gewoon stoer te doen? Ze kunnen alle twee, maar diegene die het doen om uit de realiteit te vluchten zijn wel de ergste. Zij zijn de verslaafden, de andere doen het gewoon voor de fun. Eigenlijk is drugs toch niets nieuws? In de 70’ies werd ook drugs gebruikt maar nu wordt er plots daar zoveel herrie over gemaakt.
Volgens mij zijn jongeren gewoon nieuwsgierig naar wat het effect is van drugs. Sommigen kunnen soms niet meer leven zonder dit effect, maar van anderen kan dit hen gestolen worden. Het ergste is dat het soms van kwaad naar erger gaat, het begint met een joint en dan Heroïne en uiteindelijk belanden ze op het kerkhof.
Ik kan wel begrijpen waarom het niet toegelaten wordt in de school, het is tenslotten de bedoeling dat je met een heldere geest in de klas zit. Stel je voor dat iedereen high in klas zit? Waarom zouden er dan nog leraars moeten zijn? Niemand zou nog luisteren, iedereen zou in droomland zijn.
Een ander probleem van deze tijd is dat de jeugd niet veilig zou vrijen…
Mieke Vogels startte al een campagne op met welbekende slogans zoals “eerst blabla en dan boemboem”. Ik weet niet echt of het zoveel effect heeft. In school praten ze er wel over maar of het echt indruk maakt?
Praat iedereen nu voordat hij of zij met iemand naar bed gaat? Ik vind dat ze meer de jongeren moeten in betrekken, met slogans kom je niet ver.
Tussen de jeugd onderling zijn er ook dikwijls conflicten .Tussen jongeren van verschillende rassen of met verschillende smaken van muziek of van een verschillende studierichtingen.
Die opmerkingen zoals: “wat doen die zwarte hier, dat ze weer naar hun land gaan”. Getuigen van racisme. Het is mogelijk dat je het niet zo hebt voor buitenlanders, maar als dit omslaat in haat, kan het gevaarlijk worden. Ik denk niet dat het nodig is om die mensen in mekaar te slaan omdat ze een ander kleur hebben. Ik ga niet zeggen dat ik zo dol op ze ben maar ik zou ze zeker nooit in mekaar slaan. Ik laat ze gewoon met rust en zij laten mij met rust. Er zijn ook vaak conflicten tussen “gabbers” en “rappers”. Gabbers houden van Hardcore en rappers van rapmuziek. Ik heb al veel zware gevechten gezien tussen die twee. Vooraleerst is er het verschil in kleding, rappers dragen wijde broeken en gabbers meestal een jeans met Buffalo’s en een vest met een hardcore-teken op. Daarmee gebeurt het meestal, de één kan de ander zijn kleding niet zien en het spel is begonnen. Waarom kunnen ze elkaar gewoon niet laten begaan? Laat iedereen toch dragen en luisteren naar wat hij wil? Dat is iedereen zijn volste recht. Zijn deze conflicten misschien uit pure onverdraagzaamheid? Dat is misschien het grootste probleem: mensen kunnen elkaar dezer dagen niet meer verdragen.
Ik denk dat er nog een grote kloof is tussen jongeren en ouderen en tussen jongeren en jongeren. Er moet nog aan gewerkt worden, de één moet de ander leren begrijpen. Dat wordt zeker geen gemakkelijke taak maar het is mogelijk maar er moet goeie wil zijn van beide kanten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.