Fitna (2008)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 893 woorden
  • 22 juni 2009
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
11 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Extra Opdracht: Fitna.

De islam in Nederland
Sinds het jaar 1947 kwamen er grote groepen moslims in ons land. Ook al waren er ook eerder moslims in Nederland aanwezig maar niet in grote getale. In de daaropvolgende jaren werden de eerste 2 moskee´s gebouwd. En in 1953 kwam de eerste Nederlands vertaling van de Koran en al gauw bekeerden honderden Nederlanders tot de islam.
In de jaren 60 kwamen er Turkse en Marokkaanse gastarbeiders met tot gevolg dat er nog meer moskee´s kwamen en kwam er ook Islamitisch onderwijs. Halverwege de jaren 90 kwamen de eerste 2 Islamitische universiteiten.
Door al deze ontwikkelingen is de Islamcultuur drastisch gegroeid in Nederland. Momenteel zijn er al ruim 1 miljoen moslims in ons land. Veel mensen spraken deze nieuwe godsdienst aan vanwege de saamhorigheid en de regels wat zij als prettig ervaren. Maar door deze groei zijn er ook negatieve kanten. Namelijk ook het extreme moslimterrorisme.

Moslimterrorisme
Er is voortdurend dreiging van terroristische groepen die zich vestigen in landen zoals Irak en Afghanistan. De wereld werd geschokt door de aanslagen van de World Trade Centre in New York in 2002 waarbij er vliegtuigen gekaapt werden. Deze moslimse terroristen hadden het voor elkaar gekregen dat er 2 vliegtuigen de flats doorboorden waarbij er duizenden doden vielen. Maar er waren ook meer aanslagen in verschillende plekken in Europa.
In november 2004 kreeg Nederland voor het eerst te maken met het terrorisme. Theo van Gogh (Columnist en regisseur) werd doodgestoken door Mohammed Bouyeri. En ook Pim Fortuyn werd vermoord. Door deze acties van mensen met een moslimse achtergrond werden mensen huiverig voor de islamitisering in ons land.

Geert Wilders, Fitna
Door deze acties kwam er veel haat vandaan van veel mensen. PVV-lid Geert Wilders voornamelijk. Hij heeft een duidelijke mening over de islam in ons land, en wil iedereen die mening laten blijken. Hij wil namelijk dat de Koran verboden wordt omdat er haatdragende stukken in staan. Geert Wilders noemt het ook wel ´het islamitische Mein Kampf´ van Hitler. Hij wil ook de Joods-Christelijke cultuur behouden die in er in Nederland is en hij is bang dat deze cultuur langzamerhand in Westerse landen verdwijnt en dat de Islam het overneemt. Dit alles door de grote moslimimmigratie. Hij doet er dan ook alles aan om dat deze tegen te houden. Er zijn gevaren in de islam zoals:
• De Koran is een oorlogsboek dat oproept tot de jihad, de heilige oorlog.
• Joden worden vergeleken met apen en zwijnen.
• Christenen moeten vervolgd worden omdat ze geloven dat Jezus de zoon van God is.
• De Koran is zo geformuleerd dat het bevelen geeft aan moslims voor alle tijden.
• Afvallige moslims moeten gedood worden.
• De islam is uit op dominantie. Momenteel is de derde islamitische invasie bezig.
• De islam wil de Sharia, de islamitische wetgeving, invoeren.
Geert Wilders is niet tegen de moslims die zich goed aanpassen aan de Westerse cultuur maar hij wilt niet dat deze cultuur gedomineerd wordt door de nu al 1 miljoen moslims in ons land. Om de aandacht op dit probleem te vestigen maakte hij een film ´Fitna´ over de gevaren van de islamitisering in Nederland. Omdat blijkbaar het niet goed genoeg aansprak maakte hij een 2e film ´Fitna 2´ Door deze handelingen van Geert Wilders zijn er wel gevolgen..
Gevolgen van Fitna
De gevolgen zijn dat er nog een nog sterkere dreiging ontstaat ten opzichte van de moslimlanden. Westerse toeristen krijgen problemen bij het bezoeken van moslimlanden en de kloof tussen de Westerse landen en moslimlanden zal alleen maar erger worden. Het geweld en het terrorisme zal ernstig kunnen toenemen dus veiligheidsmaatregelen zijn zeker terecht. Maar het is mogelijk want in Nederland is er sprake van ´Vrijheid van Meninguiting´ En misschien zijn de gevolgen ook wel dat Geert Wilders krijgt wat hij wil. Een Moslimmigratie die stopt waarbij de Nederlandse cultuur behouden blijft.

Mening over dit werkstuk:

Over dit onderwerp wist ik vrijwel weinig, dus daarom vond ik het ook interessant om er wat meer over te weten. In de loop der jaren heb ik namelijk weinig over dit onderwerp opgestoken, daarom heb ik ook gekozen voor de Islam in plaats van het Jodendom omdat ik daar ook al veel meer over wist.
Ook heb ik dit gekozen omdat de Islam ook de laatste tijd heel veel in de media ter sprake is. En ook over Geert Wilders die tegen de islamitisering van ons land is. Dat onderwerp is nu heel erg actueel en dat heeft ook met de islam te maken. Daarom wou ik ook wel graag weten wat het dan allemaal precies inhield. Bij bestudering van het onderwerp over de moslimdreiging ben ik wel interessante dingen gekomen en zelf ben ik ook wel voor Geert Wilders.
Alleen dan in een minder extreme versie, want over de godsdienst zelf kan ik me dus echt niet goed bij aansluiten. Maar dat is ook voornamelijk omdat ik niet in die cultuur ben opgegroeid. Maar ik zal me dan ook nooit bekeren tot de Islam. Ik vind het een aparte godsdienst, en de rechten van de vrouw zijn minimaal. Ik vind dat het gewoon niet allemaal klopt, en ik vind dat Mohammed een valse profeet was in de tijd wanneer hij leefde. Die had je in die tijd namelijk heel erg veel.
Maar verder vond ik het wel boeiend om mezelf er eens een keer in te verdiepen, en weet ik nu mijn standpunten wel beter te onderbouwen waarom ik tegen de Islam ben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fitna (2008)"