Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Aerobics Gymles Voorbereiden

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 546 woorden
  • 16 augustus 2010
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De plaatjes zitten in de bijlage, die moet je even zelf openen en bij het verslag voegen. Ze zijn getiteld, deze titel staat per plaatje schuin- en dikgedrukt, tussen haakjes, in het werkstuk, op de plek waar je het plaatje in moet voegen.
Of download het origineel.


GYMLES
gemaakt door Valerie (plaatje 1) en Naomi (plaatje 2)

AEROBICS
(plaatje 3)


Lerares: Mevrouw K.
Sint Bonifatius College

Waarom is een warming up zo belangrijk?
Een aerobicsles bestaat uit een aantal onderdelen: de warming-up, een low-/high-impact gedeelte, een spierverstevigend onderdeel en ten slotte de cooling-down.
De warming-up is erg belangrijk en bereidt het lichaam voor op het low-/high-impact gedeelte. Dit onderdeel duurt ongeveer 6 tot 10 minuten en bestaat uit low-impact bewegingen (zonder springen) en een korte stretch. Hierdoor worden de spieren warm en krijgen ze een betere doorbloeding. Het doel van het low-/high-impact gedeelte is het omhoog brengen van de hartslag en het gedurende 20 minuten hoog houden. Dit zal je algemene conditie bevorderen. Veel beginners voelen zich ongecoördineerd doordat ze de nieuwe bewegingen niet direct kunnen volgen. Geen zorgen, je hebt ze snel onder de knie. Het spierverstevigende onderdeel zal het uithoudingsvermogen van de spieren bevorderen en de spieren verstevigen. Tijdens dit onderdeel is het belangrijk op de houding en de techniek te letten. Het laatste onderdeel van de aerobicsles is, zoals gezegd, de cooling-down. Alle spieren worden gestretcht en je hartslag zal weer omlaag gaan. Gezond en leuk!

Schema van een aerobicsles
Er zijn allerlei verschillende soorten aerobics pasjes. We hebben ze opgezocht en onder elkaar gezet. Zie bijlage.

We verdelen de groep in kleinere groepjes. Iedereen probeert alle pasjes uit (we delen de lijst uit/ze doen ons na) en met de leukste pasjes gaan we een dans doen met de hele groep tegelijk.
We doen dit op muziek en we voeren het tempo op. Aan het einde sluiten we af met wat rustige pasjes.

Als we merken dat het niveauverschil te groot is in de groep, doet Valerie met de ene groep een dans en Naomi met de andere.

We hebben deze sport gekozen omdat we denken dat dit voor iedereen leuk is, omdat we dan onze eigen muziek uit kunnen kiezen waarop we dit gaan uitvoeren én omdat het ook nog eens goed is voor de conditie!


De geblesseerden
We hebben in de klas ook mensen met een blessure, mensen die domweg stom genoeg zijn om hun gymkleren te vergeten, ongestelde meisjes, halfzwakke jongens, etc. Deze “geblesseerden” kunnen natuurlijk ook oordelen over welke pasjes het leukste zijn en zij kunnen eventueel de muziek regelen. Maar ze kunnen uiteraard ook prima meedoen, want we hebben speciaal voor deze mensen ook een groepje “low-impact”. Voor banken heen en weer sjouwen of andere nare klusjes zijn deze mensen uiteraard ook prima geschikt.

Benodigde materialen
Wat je voor aerobics met name nodig hebt is een goed humeur en zin om te sporten! Het enige wat we qua materiaal eventueel nodig zouden kunnen hebben zijn matjes en gewichtjes. Met banken kun je ook erg veel plezier hebben. Maar we kunnen ook prima zonder!

Afspraken
Wat we de klas van tevoren vertellen is dat iedereen goed meedoet, want sport en melk is goed voor elk. Dan hebben we dat eerste in ieder geval al gehad!

(plaatje 4:->) Valerie Visser
& Naomi Wichmann

Bijlage 1 van 1.
(plaatje 5)


REACTIES

J.

J.

voor hoelang is dit precies?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.