Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Levensvragen: mijn visie

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo | 307 woorden
  • 23 juli 2008
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Vragen van levensbeschouwing
Wat is goed en wat niet? En wie bepaalt dat?
Iemand vermoorden dat kan natuurlijk niet, maar zelfdoding mag dat wel? Veel mensen denken daar verschillend over. Je leert van je ouders wat goed en fout is. Je leert bijvoorbeeld dat stelen slecht is en beleefdheid beloond wordt. Maar ik geloof niet als mensen slechte dingen doen dat dat altijd door je opvoeding komt. Maar ik denk wel dat iemand met een moeilijke jeugd eerder foute dingen gaat doen dan iemand in een gelukkig, rustig gezin.
Conclusie: Je leert wat gewoon is en geaccepteerd wordt in jouw familie of vriendenkring. En dat neem je meestal over.

Is er een bepaald plan of bedoeling in mijn leven?
Ik denk dat het de bedoeling is dat je probeert gelukkig te worden. Dat je iets nuttigs doet in je leven voor andere mensen, dieren, of de natuur. Zodat je later kunt zeggen dat je een fijn leven hebt gehad en dat je iets goeds voor anderen hebt gedaan.
Conclusie: Ik denk dat het de bedoeling is dat je wat nuttigs in je leven doet. En niet alleen aan jezelf denkt.
Kan God een vrouw zijn?
Ja, ik denk dat God ook een vrouw kan zijn want er is nooit bewezen dat God een man is dus waarom zal het geen vrouw kunnen zijn? Verder is er natuurlijk ook nooit bewezen dat God bestaat maar ik weet eigenlijk ook niet zeker of hij/zij bestaat. Ik heb geen geloof dus dan is het al helemaal moeilijk te beslissen of God een man of een vrouw is. Ik vind het ook niet echt belangrijk want ik vind dat mannen en vrouwen gelijk zijn.
Conclusie: Ja ik denk dat God ook een vrouw kan zijn maar toch denk ik eerder dat het een man is omdat de meeste geloven dat zeggen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.